Αυτή η ξύλινη καλύβα στη μέση μιας ερήμου είναι το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο στον κόσμο

Καθημερινά, γράφονται επιστολές και καρτ ποστάλ, στολισμένα με την ειδική σφραγίδα του ταχυδρομείου με θέμα την έρημο.
.
.
Desert Post Office

Βαθιά στην έρημο Τένγκερ της Εσωτερικής Μογγολίας, περιτριγυρισμένο από αμμόλοφους, βρίσκεται το πιο μοναχικό ταχυδρομείο του κόσμου.

Με έκταση μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα, το ξύλινο ταχυδρομείο της ερήμου Τένγκερ δεν έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Το ταχυδρομείο ήταν εγκαταλειμένο για περισσότερα από 35 χρόνια ωστόσο χάρη στις προσπάθειες μερικών ατρόμητων ατόμων που έμαθαν για την ύπαρξη του, του δόθηκε νέα πνοή.

Παρά το γεγονός ότι σπάνια δέχονταν επισκέπτες, πάνω από 20.000 επιστολές και καρτ-ποστάλ στάλθηκαν από το Desert Post Office μόνο τον Δεκέμβριο του 2021. Και όλα αυτά έγιναν χάρη στις προσπάθειες της κυρίας Ζάνγκ, ενός από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επαναλειτουργία του ταχυδρομείου.

Τοποθετημένο περίπου δέκα χιλιόμετρα από τον πλησιέστερο δρόμο, το Desert Post Office της εσωτερικής Μογγολίας δεν βλέπει πάρα πολλούς ανθρώπους. Αλλά στην εποχή του Διαδικτύου, αυτό δεν είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η κυρία Ζάνγκ και ο φίλος της, Λο Μέγκ σκέφτηκαν την ιδέα της δημιουργία μιας επιχείρησης όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να στείλουν γράμματα και ταχυδρομικές κάρτες από το πιο μοναχικό ταχυδρομείο του κόσμου, χωρίς να επισκεφθούν πραγματικά το μέρος.

Η ιδέα τους είχε μεγάλη επιτυχία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους ανθρώπους να μην μπορούν να ταξιδέψουν για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τώρα, αυτή και οι συνάδελφοί της στο ταχυδρομείο δύσκολα μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα τα διαδικτυακά αιτήματα του κόσμου που ζητούν να αποσταλούν κάρτες τους τόσο σε όλη την Κίνα όσο και σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη ή η Αυστραλία.

.
.
Desert Post Office

Το να ξαναζωντανέψει αυτό το απομακρυσμένο ταχυδρομείο ήταν μεγάλη περιπέτεια. Πρώτα, η κυρία Ζάνγκ και ο φίλος της, Λο Μέγκ, έπρεπε να πείσουν τις αρχές να τους βοηθήσουν να το ξαναχτίσουν. Αρχικά, σχεδίαζαν να χτίσουν μια ξύλινη κατασκευή και να τη μεταφέρουν στην έρημο, αλλά αυτό αποδείχθηκε πολύ δύσκολο , έτσι κατέληξαν να μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά εκεί και να χτίσουν την παράγκα επιτόπου, η οποία χρειάστηκε είκοση ημέρες για να ολοκληρωθεί.

.
.
Desert Post Office

Μετά την κατασκευή της δομής, υπέβαλαν αίτηση στην China Post και μετά από έλεγχο, η ξύλινη παράγκα έγινε ένα από τα 700 ταχυδρομεία στην Κίνα. Καθημερινά, γράφονται επιστολές και καρτ ποστάλ, στολισμένα με την ειδική σφραγίδα του ταχυδρομείου με θέμα την έρημο.