«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο»: Εγκλωβισμένη στην Γάζα η πεθερά του πρωθυπουργού της Σκωτίας

Eπισκέφτηκε τη Γάζα την περασμένη εβδομάδα με τον σύζυγό της Maged, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.
via Associated Press

«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο» φαίνεται να λέει η πεθερά του Πρώτου Υπουργού της Σκωτίας Humza Yousaf, η οποία βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της εγκλωβισμένη στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Elizabeth El Nakla - η μητέρα της συζύγου του κ. Yousaf, Nadia ―――――――――, αναφέρει το SKY.

Μιλώντας από το Deir Al Balah, νότια της πόλης της Γάζας, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο κ. Γιούσαφ στο X, πρώην Twitter, η κα El Nakla φαίνεται να λέει: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο. Όλοι από τη Γάζα κινούνται προς το σημείο που βρισκόμαστε. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό - και εξακολουθούν να τους βομβαρδίζουν καθώς φεύγουν. “Πού θα τους βάλουμε;”» ρωτάει η συνταξιούχος νοσοκόμα από το Dundee της Σκωτίας.

Η ισραηλινή προειδοποίηση εκκένωσης αφορά περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο η Human Rights Watch έχει πει ότι περιθάλπτει περισσότερα από 6.000 τραυματισμένους και καλύπτει δύο μεγάλους καταυλισμούς προσφύγων.

«Αλλά η σκέψη μου είναι - σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο που δεν μπορούν να εκκενωθούν», λέει στο βίντεο η κα El Nakla.

«Πού είναι η ανθρωπότητα; Πού είναι οι καρδιές των ανθρώπων στον κόσμο, να το αφήσουμε αυτό να συμβεί στη σημερινή εποχή; Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει, αντίο».

Στην ανάρτηση του με το βίντεο, ο Humza Yousafέγραψε: “Αυτή είναι η Elizabeth El Nakla. Είναι η πεθερά μου. Μια συνταξιούχος νοσοκόμα από το Dundee της Σκωτίας. Αυτή, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα, δεν έχει καμία σχέση με τη Χαμάς. Της είπαν να φύγει από τη Γάζα, αλλά, όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός, είναι παγιδευμένη χωρίς πουθενά να πάει».

Δημοφιλή