Ακυρώνονται η μια μετά την άλλη οι παρελάσεις λόγω κορονοϊού - Πού δεν θα γίνουν

«Επιδημία» ματαίωσης των εορταστικών εκδηλώσεων.
Eurokinissi

Στις 14 Οκτωβρίου το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθάριζε με εγκύκλιό του ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου φέτος θα διεξαχθούν κανονικά, με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό.

Δέκα μέρες αργότερα, η μία μετά την άλλη οι Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνουν την ακύρωση των παρελάσεων εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας με τα αυξημένα κρούσματα.

Τελευταία χρονικά είναι η Θεσσαλία που γνωστοποίησε, μέσω του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ότι ματαιώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Νωρίτερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι μαθητικές παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Εβρο, όπου θα παρελάσουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα.

Την Δευτέρα, σε αντίστοιχη απόφαση ματαίωσης προέβη και η Πέλλα, όπου επίσης δεν θα διεξαχθεί παρέλαση, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Κι εκεί θα πραγματοποιηθούν μόνο η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής, ούτε και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Παρόμοια σκέψη είχε γίνει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση ενώ στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι θα διεξαχθεί και η μαθητική, με μέγιστη διάρκεια 60 λεπτών.

Εν τέλει, όμως, η μαθητική παρέλαση στη συμπρωτεύουσα ακυρώθηκε λόγω του εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα