ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ...ΚΑΙΕΙ

Από το φως στο σκοτάδι: Μια ανατρεπτική high fashion συλλογή αφιερωμένη σε ακραίες αντιθέσεις

Μια συλλογή που ενώνει το σκοτάδι και το φως, τη σκληρότητα και την ευαισθησία, τη raw αισθητική της Γερμανίας και την ανάλαφρη αύρα της Ελλάδας.
Burn: Η νέα συλλογή του Δημήτρη Ορδουλίδη παίζει με τις αντιθέσεις και… καίει
Κολεξιόν BURN
Burn: Η νέα συλλογή του Δημήτρη Ορδουλίδη παίζει με τις αντιθέσεις και… καίει

Οι άνθρωποι. Οι καταστάσεις. Οι αντιθέσεις. Η ζωή. Αν ρωτήσετε έναν σύγχρονο σχεδιαστή μόδας τι είναι αυτό που τον εμπνέει, αυτή είναι η απάντηση που θα πάρετε. Ρούχα που αντικατοπτρίζουν προσωπικά βιώματα, συλλογές που αποκαλύπτουν διάφορες πτυχές του ανθρώπου. Το σχέδιο μόδας δεν είναι απλά μια δουλειά, αλλά ένας τρόπος έκφρασης μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που «έχει δει πολλά».

Σε αυτούς λοιπόν, ανήκει και ο Έλληνας fashion designer, Δημήτρης Ορδουλίδης, ο οποίος μέσα από τη νέα του κολεξιόν «BURN» μας συστήνεται ξανά. Στο πρόσωπο του Δημήτρη ενώνεται το σκοτάδι και το φως, η σκληρότητα και η ευαισθησία, η raw αισθητική της Γερμανίας και η ανάλαφρη αύρα της Ελλάδας. Ένα παιχνίδι αντιθέσεων, με εικόνες και βιώματα από ένα περιβάλλον τόσο ρευστό που συνεχώς μεταβάλλεται. Οι δημιουργίες του αντικατοπτρίζουν ένα ταξίδι στη ζωή του ανθρώπου και δεν γνωρίζουν φύλο, δεν περιορίζονται από τις τάσεις, δεν ακολουθούν κανόνες. «Broken elegance» χαρακτήρισε ο ίδιος το στυλ των ρούχων του, αφού συνδυάζουν την κομψότητα της υψηλής κοινωνίας με τις επηρεασμένες από έναν αστικό κόσμο, urban τάσεις.

Burn: μια κολεξιόν που καίει

Και έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Η συλλογή του αντικατοπτρίζει την ίδια τη ζωή του σχεδιαστή, μέσα από ένα ψυχολογικό και οπτικό αποτέλεσμα που συνδυάζει τα δύο άκρα.

Από τη μία, ο Δημήτρης Ορδουλίδης δημιούργησε ready-to-wear κομμάτια που μας τοποθετούν στο απόλυτο σκοτάδι, σε μια κατάσταση άγνοιας και προσωπικής αναζήτησης, τα οποία αποθεώνουν τη δύναμη του μαύρου και δεν γνωρίζουν εποχές.

Kολεξιόν “BURN”

Βρείτε το φόρεμα εδώ

Κι από το σκοτάδι περνάει με τις δημιουργίες του στο απόλυτο φως με floral prints και ζωηρά χρώματα που λειτουργούν σαν ανάσα δροσιάς. Μια ενδιάμεση, αισιόδοξη κατάσταση λίγο πριν ο άνθρωπος καταλήξει στον τελικό του προορισμό, δηλαδή στην απόκτηση της προσωπικής του ταυτότητας.

Koλεξιόν BURN

Βρείτε το σετ εδώ

Το τρίτο κομμάτι της νέας του συλλογής σηματοδοτεί το τέλος αυτού του ταξιδιού. Μια κατάσταση ισορροπίας, όταν επιτέλους καταλαβαίνεις “ποιος είσαι”! Logos με τα αρχικά γράμματα του σχεδιαστή καλύπτουν statement δημιουργίες, δείχνοντας στον κόσμο ποιος είναι ο Δημήτρης Ορδουλίδης. Τρία μέρη της ίδιας συλλογής που δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα, χωρίς τη στήριξη του άλλου. Τόσο διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο ταιριαστά, ακριβώς όπως τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα του σχεδιαστή.

Koλεξιόν BURN

Βρείτε όλο το outfit εδώ

«Για την νέα γενιά των ανθρώπων που δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να λερωθεί, να δοκιμάσει»

Μια γενιά που δεν καθορίζεται από ηλικιακά κριτήρια, ούτε από φύλα, χωρίς παρωπίδες και έτοιμη να τολμήσει τα πάντα. Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνονται τα ρούχα του brand και από αυτούς εμπνέονται. Άνθρωποι που δεν φοβούνται να τραβήξουν την προσοχή, statement χαρακτήρες και αιχμηρές προσωπικότητες που δημιουργούν τις δικές τους τάσεις με items που ξεχωρίζουν για το ύφος και τον χαρακτήρα τους. Τους γεννημένους να είναι «bold and wild».

Κολεξιόν BURN

Βρείτε όλο το outfit εδώ

Και μέσα από έναν συνδυασμό αντιθέσεων, μια βιωματική συλλογή ήρθε στο φως, αποκαλύπτοντας όλες εκείνες τις κρυμμένες πτυχές του Δημήτρη Ορδουλίδη. Ένα ταξίδι από τα γκέτο και τα πιο επικίνδυνα στέκια της Γερμανίας στην φωτεινή Ελλάδα και στην συνειδητοποίηση της πιο ευαίσθητης πλευράς του. Διαφορετικοί, αλλά τόσο σημαντικοί σταθμοί της ζωής του σχεδιαστή εκφράζονται μέσα από μια κολεξιόν που διατηρεί ακόμα αναμμένη την φλόγα των αναμνήσεων. Αλλά… ας την αφήσουμε να μιλήσει μόνη της…

Βρείτε όλη τη συλλογή BURN του Δημήτρη Ορδουλίδη εδώ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση