Αγρια καταδίωξη στη Μεσσηνία: Αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες εμβόλισε περιπολικό

Ολα ξεκίνησαν όταν στελέχη της ΟΠΚΕ εντόπισαν 25χρονο Ρομά να προσπαθεί να διαρρήξει, μαζί με άλλα τρία άτομα, ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Επεισοδιακή ήταν ι η καταδίωξη ενός αυτοκινήτου με κλεμμένες πινακίδες που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (16/7) στη Μεσσηνία. Τα 4 άτομα που επέβαιναν στο όχημα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών και για να καταφέρει να διαφύγει εμβόλισε περιπολικό της ΟΠΚΕ.

Ειδικότερα, ένας 25χρονος Ρομά εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να προσπαθεί να διαρρήξει, μαζί με άλλα τρία άτομα, ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στην παραλία Βρωμονέρι Τριφυλλίας. Οταν είδαν τους αστυνομικούς, μπήκαν στο αυτοκίνητο του 25χρονου, το οποίο έφερε πινακίδες που είχαν κλαπεί από άλλο όχημα και είχαν τοποθετηθεί σε αυτό, με σκοπό να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να τους χάσουν οι αστυνομικοί.

Το εν λόγω αυτοκίντο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην επαρχιακή οδό Βρωμονερίου – Γαργαλιάνων. Όταν τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει προσκρούοντας στο σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ προέκυψε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους, το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστοι κατεύθυνση, ενώ παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους και η σύλληψή τους. Επίσης, από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 25χρονος μαζί με τους συνεργούς του από τις 25 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου είχαν διαπράξει ακόμη τρεις κλοπές σε οχήματα στις παραλιακές περιοχές των Δήμων Τριφυλίας, Πύλου Νέστορος και Μεσσήνης. Μεταξύ άλλων αφαίρεσαν, 1.150 ευρώ, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, μικροσυσκευές και προσωπικά έγγραφα. Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε.

Σε βάρος του 25χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Δημοφιλή