Δίκη Πισπιρίγκου για θανάτους Μαλένα – Ίριδα: Καταπέλτης 3 νοσηλεύτριες στην κατάθεσή τους

«Ένα παιδί που δε φεύγει από τη λευχαιμία και σίγουρα όχι από ηπατική ανεπάρκεια, πρέπει σίγουρα να ερευνηθεί ο θάνατος»
Eurokinissi

Τρεις νοσηλεύτριες κατέθεσαν σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας.

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα νοσηλεύτρια που φρόντισε τη Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της για τη λευχαιμία. «Η Μαλένα ήταν ένα κοριτσάκι ξανθό και ζωηρό. Μας χαιρετούσε όταν φεύγαμε, μας έστελνε φιλάκια, ήταν ένα παιδάκι με καλή κλινική εικόνα» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Θυμάμαι από τους γιατρούς ότι το παιδί θα είχε μια εύκολη πορεία, όταν έμαθα για το θάνατο του παιδιού δεν το πίστευα. Συζητούσα με συναδέλφους πως την προηγούμενη ημέρα είχαν παραγγείλει σουβλάκια, το παιδί ήταν χαρούμενο, τα κάνουμε αυτά σαν μικρά παρτάκια».

«Ιδιαίτερα αποστασιοποιημένη και μαζεμένη» η Πισπιρίγκου

Τη σκυτάλη πήρε η Αλεξάνδρα Καρελιώτη νοσηλεύτρια στο Αγλαϊα Κυριακού που περιέγραψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «ιδιαίτερα αποστασιοποιημένη και μαζεμένη». Για τη Μαλένα εξήγησε πως είχε «μια κλασσική λευχαιμία με συγκεκριμένα φάρμακα που δεν είχε δυσκολία απ’ ότι μας έλεγαν οι γιατροί. Φαινόταν και στο παιδάκι ήταν χαρούμενο».

Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, όταν σχολούσε άκουσε την αντλία να χτυπάει. «Πάτησα ξανά έναρξη, δεν κατάλαβα την αιτία της απόφραξης της, θυμάμαι να έχω μια συνομιλία με τη μαμά, δεν θυμάμαι τι είπαμε μάλλον κάτι χαλαρό».

Σε ερώτηση της εισαγγελέως σχετικά με το πως ήταν το παιδί όταν το είδε, εφόσον ήταν η τελευταία που το είδε ξύπνιο, η μάρτυρας περιέγραψε ένα παιδί «φυσιολογικότατο», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η γρατζουνιά στο μάγουλο του να προήλθε από την ΑΜΠΟΥ που τοποθετήθηκε αργότερα.

«Έμαθα για το θάνατο της Μαλένας στην ομαδική συνομιλία- Ήμουν σίγουρη ότι ήταν λάθος το όνομα»

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Φιλίππα, που είδε το παιδί το μεσημέρι της ημέρας του θανάτου του χαρούμενο και να τρώει ένα σουβλάκι. «Το επισκέφθηκα ξανά στο δωμάτιο κατά τις 2 για να ενημερώσω ότι θα αλλάξει ο τρόπος χορήγησης κορτιζόνης. Θυμάμαι η μητέρα ήταν στην πολυθρόνα και το παιδί στο κρεβάτι έτρωγε σουβλάκι, ενημέρωσα για την αλλαγή και περίμενα να δώσει η μητέρα από το στόμα την κορτιζόνη στο παιδί. Έμαθα για το θάνατο του παιδιού από την ομαδική συνομιλία που έχουμε με τους συναδέλφους. «Έφυγε η Μαλένα» έγραψε και ήμουν σίγουρη ότι ήταν λάθος το όνομα» κατέθεσε η μάρτυρας.

«Σοκαρισμένους» χαρακτήρισε τους γονείς της Μαλένας μετά το θάνατο του παιδιού, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αμυχές του στο πρόσωπο του παιδιού να προκλήθηκαν από τη μάσκα οξυγόνου. Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να αναζητούσε επί 10 λεπτά γιατρούς

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «απίθανο» τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι έψαχνε δέκα λεπτά τους γιατρούς στο διάδρομο και υποστήριξε πως ποτέ δεν διατύπωσε κάποιο παράπονο. «Ένα παιδί που δε φεύγει από τη λευχαιμία του και σίγουρα όχι από ηπατική ανεπάρκεια, πρέπει σίγουρα να ερευνηθεί ο θάνατος» είπε η μάρτυρας.

Δημοφιλή