Η πιο απλή συνταγή με ελληνικό χρώμα που σαρώνει το TikTok

Χρειάζεται λίγα υλικά κι ακόμα λιγότερο χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

Χρειάζεται μόνο φέτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Ο λόγος για την συνταγή που έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο με ζυμαρικά, ντοματίνια, μερικές σκελίδες σκόρδο, λίγο φρέσκο βασιλικό, ρίγανη κι ελαιόλαδο.

@everything_delish

BAKED FETA PASTA | thanks @feelgoodfoodie for the recipe inspo! #recipe #pasta #feta #bakedfeta #bakedfetapasta #cheese #food #tiktokfood

♬ Aesthetic - Xilo

Η συνταγή - που έχει διάφορες παραλλαγές πλέον στο Διαδίκτυο - είδε το φως της δημοσιότητας όταν η φινλανδή blogger Τζένι Χέιρινεν δημοσίευσε ένα πιάτο με το όνομα «uunifetapasta» πριν από δύο χρόνια.

Η διάδοσή της παγκοσμίως έγινε από την αμερικανίδα Μακένζι Σμιθ και τον λογαριασμό grilledcheesesocial στα social media. Δεν ήταν, όμως, παρά μόνο η επιλογή της από τον λογαριασμό feelgoodfoodie, ο οποίος την μοιράστηκε με 900.000 οπαδούς που εκτόξευσε το βίντεο, το οποίο, πλέον, έχει προβληθεί 7,8 εκατομμύρια φορές και συνολικά, οι αναρτήσεις με hashtag #bakedfetapasta, έχουν παίξει περισσότερες από 48 εκατομμύρια φορές στο TikTok.

Η συνταγή (χαρακτηριστική παραλλαγή της)

Ρίχνουμε σε ένα ταψί ντοματίνια με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα στην μέση πασπαλισμένη με ρίγανη κι ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα έως ότου η φέτα να πάρει χρώμα και τα ντοματίνια να σκάσουν. Στην συνέχεια, καθαρίζουμε σκόρδο, προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό, τα πιέζουμε όλα μαζί με ένα πηρούνι να διαλυθούν λίγο, ρίχνουμε ζυμαρικά που εν τω μεταξύ έχουμε βράσει κι ανακατεύουμε.