Εκλογές στην Τουρκία: Οριστικά σε β' γύρο η αναμέτρηση Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου

Τα πάντα θα κριθούν στις 28 Μαΐου. Τι μήνυμα έστειλε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στους ψηφοφόρους του.
via Associated Press

Ο επικεφαλής του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές ανάμεσα στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον κύριο αντίπαλό του στις 28 Μαΐου, καθώς κανένας από τους δύο δεν μπορεί να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% από τον πρώτο γύρο.

Ο επικεφαλής του YSK, Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε τι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 49,51% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 44,88%. Περίπου 35.000 ψήφοι μένουν να καταμετρηθούν.

Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%.

Κιλιτσντάρογλου: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μια ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας έστειλε μήνυμα συσπείρωσης σε όσους τον στήριξαν μέσω Τwitter.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην απελπίζεστε. Θα σταθώ όρθιος, θα σας πω τις σαφείς παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει και μετά θα σταθούμε όρθιοι και θα κερδίσουμε μαζί αυτές τις εκλογές. Στο τέλος, θα γίνει μόνο αυτό που λέει το έθνος μας».