ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2019 12:51 EET | Updated 11/12/2019 12:53 EET

ΗΠΑ: Υπάλληλοι πήγαν σε Χριστουγεννιάτικο πάρτι κι έφυγαν με μπόνους 10 εκατ. δολαρίων

Γιατί να μην γίνονται και στην Ελλάδα αυτά;

Twitter/St. John Properties

Οταν μια εταιρεία ακινήτων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ έδωσε κόκκινους φακέλους στους υπαλλήλους της, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης δεξίωσης το περασμένο Σάββατο, κανείς δεν φανταζόταν τι τους περίμενε.

Ετσι, όταν οι 198 εργαζόμενοι της St. John Properties έλαβαν έκτακτα μπόνους ύψους περίπου 50.000 δολαρίων έκαστος, ήταν σαν ένα θαύμα των εορτών. Συνολικά τα μπόνους ανήλθαν σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

«Οταν άνοιξα το φάκελο, δεν το πίστευα», δήλωσε στο CNN η Στέφανι Ρίτζγουει, βοηθός του διευθυντή έργου στην εταιρεία.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, δεν έχω ακόμη λόγια για να περιγράψω πώς αισθάνθηκα, ήταν απλά καταπληκτικό και απίστευτο, είμαι ακόμα σε σοκ, αλλά σίγουρα μου αλλάζει τη ζωή αυτό».

Ο  Πρόεδρος της εταιρείας, Λόρενς Μέικραντζ, δήλωσε στο CNN ότι η εταιρεία έπιασε τον κύριο στόχο της ανάπτυξης 2 εκατομμυρίων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων στην αγορά των ακινήτων, διπλασιάζοντας το ποσό αυτό σε 14 χρόνια.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι για να ευχαριστήσουμε όλους τους υπαλλήλους μας, που μας βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο μας και θέλαμε να κάνουμε κάτι μεγάλο», τόνισε ο Μέικραντζ.

Κάθε εργαζόμενος έλαβε χρήματα με βάση τα χρόνια που εργάζεται στην εταιρεία. Το μικρότερο ποσό,100 δολάρια, αφορούσε έναν εργαζόμενο που μόλις προσλήφθηκε και δεν είχε ξεκινήσει ακόμα στην εταιρεία. Το μεγαλύτερο μπόνους ήταν 270.000 δολάρια.

«Ηταν πραγματικά ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Ολοι ήταν συγκλονισμένοι, φωνάζοντας, κλαίγοντας, γελώντας» πρόσθεσε ο γενναιόδωρος πρόεδρος.

«Εκαναν ουρές για να μας αγκαλιάσουν, να μας φιλήσουν και να μας σφίξουν το χέρι και μας έλεγαν πώς πρόκειται να αξιοποιήσουν τα μπόνους αυτά. Πολλοί από αυτούς θα ξεχρεώσουν τις οφειλές τους, τις πιστωτικές τους κάρτες, τα στεγαστικά δάνεια, τα δίδακτρά τους», εξήγησε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, η οποία έχει οκτώ διαφορετικά υποκαταστήματα, έφερε στα κεντρικά της γραφεία όλους τους υπαλλήλους από κάθε γωνιά της χώρας, και κάλυψε τα αεροπορικά έξοδα αλλά και τη διαμονή όλων των καλεσμένων της δεξίωσης.

«Είμαστε τόσο υπερήφανοι για τους υπαλλήλους μας, είναι το θεμέλιο και ο λόγος πίσω από την επιτυχία της εταιρείας μας και θέλαμε κάτι μεγάλο για να τους ευχαριστήσουμε και νομίζω ότι το πετύχαμε» κατέληξε ο Μέικραντζ.

Πηγή: CNN