ΗΠΑ: Λήστεψαν αυτοκίνητο από βουλευτή υπό την απειλή όπλου

Στιγμές τρόμου έζησε η άτυχη πολιτικός από την Πενσυλβάνια.
POOL New via Reuters

Η αστυνομία της πολιτείας του Ντέλαγουερ συνέλαβε πέντε υπόπτους μετά την ληστεία αυτοκινήτου της βουλευτή των ΗΠΑ, Μέρι Γκέι Σκάνλον, υπό την απειλή όπλου σε πάρκο της Φιλαδέλφειας την Τετάρτη.

Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στο όχημα της Σκάνλον και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πρόσθετες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν στη συνέχεια.

Η Σκάνλον, βουλευτής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί την 5η Περιφέρεια της Πενσυλβάνια στο Κογκρέσο, δεν έπαθε τίποτα κατά την ληστεία, που σημειώθηκε το απόγευμα μετά από μια συνάντηση εκλεγμένων αξιωματούχων καθώς περπατούσε προς το όχημά της, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Δύο ένοπλοι άνδρες που πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας 20-30 ετών πλησίασαν τη Σκάνλον και ζήτησαν τα κλειδιά του οχήματός της. Ο ένας άνδρας έφυγε με το αυτοκίνητό της και ο άλλος μπήκε σε ένα δεύτερο SUV και ακολούθησε.

Πολλά από τα προσωπικά και εργασιακά αντικείμενα της κλάπηκαν επίσης.

Σε μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η 62χρονη, η οποία είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Νοέμβριο του 2018, ευχαρίστησε το αστυνομικό τμήμα για την «ταχεία ανταπόκρισή του».