ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ευχαριστώ την Ελλάδα για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης

H Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.
|
RONEN ZVULUN via Reuters

Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι κορυφαία προτεραιότητά μας, υπογραμμίζει επίσης ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας και προσθέτει: «Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο με μια σταθερή και κοινή στάση θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος».

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Jerusalem Post: H Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Η Μοσάντ, η κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, βοήθησε την Ελλάδα να εξαρθρώσει έναν ιρανικό τρομοκρατικό πυρήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου την Τρίτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, η κατασκοπευτική υπηρεσία του Ισραήλ ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα να αναλύσει και να αποκρυπτογραφήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιράν, για να λύσει τον γρίφο του επικείμενου εγκλήματος και της μεθόδου λειτουργίας της εμπλεκόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας του Ιράν να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Περαιτέρω, σημειώνεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στον εντοπισμό της σύνδεσης μεταξύ του τοπικού τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, «μαζί με τους συνεργάτες μας στις μυστικές υπηρεσίες, θα ενεργήσουμε στο πλαίσιο του ρόλου μας χωρίς ανάπαυση, για να ανατρέψουμε τις προθέσεις του Ιράν να προκαλέσει κακό σε όλο τον κόσμο».

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν έναν στόχο «υψηλής συμβολικής αξίας»: Μια εβραϊκή συναγωγή, η οποία λειτουργεί και ως εστιατόριο, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανέφεραν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, γράφει η Jerusalem Post.

Και προσθέτει τις πληροφορίες που αναφέρουν τα ΜΜΕ στη χώρα μας: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης, οι τρομοκράτες ήταν δύο Πακιστανοί υπήκοοι, ενώ ένας τρίτος πράκτορας θεωρείται ύποπτος ότι βρίσκεται στο Ιράν. Ο πράκτορας με έδρα το Ιράν φέρεται να τους προέτρεψε να πραγματοποιήσουν την επίθεση και τους είπε ότι θα πληρωθούν».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα