Υπό κράτηση για εμπορία ανθρώπων και βιασμό ο Άντριου Τέιτ, διαβόητος «celebrity» του Ίντερνετ

Ο πρώην κικμπόξερ στα χέρια των ρουμανικών αρχών.
Inquam Photos via Reuters

Ρουμάνοι εισαγγελείς είπαν την Πέμπτη πως τέθηκε υπό κράτηση ο κακόφημος «celebrity» του Ίντερνετ και πρώην κικμπόξερ Άντριου Τέιτ, ως ύποπτος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και δημιουργία ομάδας οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Τέιτ, που έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για μισογυνικά σχόλια και ρητορική μίσους, και ο αδελφός του, Τριστάν, θα ήταν υπό κράτηση για 24 ώρες μαζί με δύο Ρουμάνους, ανέφεραν εισαγγελείς της μονάδας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος μετά από εφόδους σε ακίνητα στο Βουκουρέστι.

Ποινική έρευνα σε βάρος των αδελφών Τέιτ γίνεται από τον Απρίλιο. Οι ίδιοι αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια, μα ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι είχαν τεθεί υπό κράτηση.

«Οι τέσσερις ύποπτοι...φαίνεται πως είχαν οργανώσει ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση, στέγαση και εκμετάλλευση γυναικών, τις οποίες ανάγκαζαν να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που προοριζόταν για εξειδικευμένες ιστοσελίδες, με χρηματικό αντίτιμο» είπαν εισαγγελείς. «Θα είχαν αποκτήσει σημαντικά χρηματικά ποσά».

Όπως αναφέρθηκε, βρέθηκαν έξι γυναίκες τις οποίες οι ύποπτοι είχαν εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Ο Τέιτ έχει πει ότι οι γυναίκες έχουν εν μέρει ευθύνη αν βιάζονται και ότι ανήκουν στους άνδρες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ του είπε στο Twitter να «αποκτήσει ζωή», αφού της είπε ότι έχει 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές (ρύπους)».

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή