Έξι μυστικά για να απολαύσουμε πραγματικά το Σαββατοκύριακό μας

Είναι Σάββατο πρωί και βαριόμαστε να σηκωθούμε από τον καναπέ. Να τι μπορούμε να κάνουμε.
Δυο φίλες πίνουν καφέ το Σαββατοκύριακο
Δυο φίλες πίνουν καφέ το Σαββατοκύριακο

Συμφωνούμε όλοι ότι το Σαββατοκύριακο είναι για ξεκούραση, ιδιαίτερα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάτσουμε στον καναπέ και να μην μας ενοχλήσει κανείς. Ακόμη και αν γίνει αυτό, κάτι μας ενοχλεί. Μας ενοχλεί η κακή διάθεση, την οποία έχουμε είτε από την κούραση είτε από την σκέψη ότι ακολουθεί μια εξίσου δύσκολη εβδομάδα.

Οι παρακάτω έξι τρόποι θα βελτιώσουν την διάθεσή μας το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι κρίμα να περνάμε τις μοναδικές μέρες χαλάρωσης με κατεβασμένη ψυχολογία.

Ξεκινάμε την ημέρα με σπιτικό ρόφημα

Αντί να πάμε στο απέναντι μαγαζί ή να παραγγείλουμε καφέ με delivery, φτιάχνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στο σπίτι. Η όλη διαδικασία, τα αρώματα από την παρασκευή του ροφήματος και η ευχαρίστηση ότι φτιάξαμε κάτι νόστιμο, είναι κάποια «μικρά» πράγματα που μας δίνουν ενέργεια.

Σπιτικός καφές
Σπιτικός καφές

Πρωινή βόλτα

Μπορεί να είναι και απογευματινή, δεν έχει σημασία. Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ, να πάρουμε έναν φίλο και να περπατήσουμε στην γειτονιά κουβεντιάζοντας χαλαρά και χαζεύοντας βιτρίνες μαγαζιών ή την φύση.

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν βρέχει παίρνουμε ομπρέλα και αν έχει κρύο κάνουμε... styling με χοντρό μπουφάν, γάντια και σκούφο. Οι χαλαρές βόλτες βελτιώνουν αποδεδειγμένα την ψυχική υγεία.

Αφιερώνουμε χρόνο σε ένα χόμπι

Ναι, το Σαββατοκύριακο είναι για ξεκούραση, αλλά αν έχουμε κάποιο χόμπι που δεν προλαβαίνουμε να εξασκήσουμε μέσα στην εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι χαλάρωση σημαίνει μη δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ενασχόληση με τα σόσιαλ μίντια. Κι όμως, ακόμα και το γυμναστήριο μια Κυριακή πρωί, μπορεί να «ξεκουράσει» το μυαλό.

Οταν κάνουμε επάγγελμα γραφείου (με υπολογιστή), το να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο πάλι μπροστά σε οθόνη δεν μας αφήνει περιθώριο ξεκούρασης. Αντίθετα, ένα χόμπι όπως η ζωγραφική και ο χορός λειτουργούν ως «διάλειμμα» για τον εγκέφαλο.

Μαγειρική
Μαγειρική

Μαγειρική

Τα Σαββατοκύριακα είναι η ευκαιρία να δείξουμε τον σεφ που κρύβεται μέσα μας. Η μαγειρική είναι καλύτερη τότε, καθώς δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και η κούραση. Βάζουμε φαντασία και δημιουργικότητα για πεντανόστιμα πιάτα που θα δώσουν «γεύση» στο Σαββατοκύριακό μας.

Μπορούμε να βρούμε συνταγές διαδικτυακά ή να πειραματιστούμε κάνοντας παραλλαγές των συνταγών που ήδη γνωρίζουμε.

Περιποίηση

Μαλλιά, νύχια, μασάζ, ψώνια είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να επιστρέψουμε την Δευτέρα στην δουλειά κεφάτοι και ανανεωμένοι.

Περιποίηση
Περιποίηση

Πάρτι μέχρι το πρωί

Καλύτερα Παρασκευή βράδυ, βέβαια, για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε αρκετά το Σαββατοκύριακο, ώστε να «κυλήσει» ευκολότερα η επόμενη εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση: Καλή παρέα.

Προσοχή, όμως, στο αλκοόλ. Για να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα γεμάτοι όρεξη και ενέργεια, προσπαθούμε να μείνουμε νηφάλιοι.

«Κερνάμε» τον εαυτό μας ένα γλυκό

Τι και αν κάνουμε δίαιτα; Το Σαββατοκύριακο δικαιούμαστε ένα γλυκό. Φτιάχνει την διάθεση και είναι σαν να λέμε «συγχαρητήρια» στον εαυτό μας για τα κατορθώματά του την εβδομάδα που πέρασε.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Πηγή: Huffpost UK