Ερχονται τα εξωγήινα μωρά από το 2024

Τα πρώτα σχέδια για τη γέννηση ενός μωρού στο διάστημα κάνει η ολλανδική εταιρεία SpaceLife Guide, ενώ ήδη έχει βγει στην αγορά αναζητώντας... εθελόντριες μητέρες που θέλουν να το επιχειρήσουν. Η εταιρεία ευελπιστεί πως θα το κάνει το 2024.

Πώς θα το κάνει; Αρχικά, στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο «διαστημικό εκκολαπτήριο εβρύων».

Τι είναι αυτό; Μηχανισμός που θα μεταφέρει το 2021 στο διάστημα σπέρμα και σπερματοζωάρια.

Και μετά τι; Μετά θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία με τη γονιμοποίηση του ωαρίου και θα περιμένουν να δουν να αναπτύσσεται το έμβρυο. Μετά από τέσσερις μέρες, το «εκκολαπτήριο» θα επιστρέψει στη Γη, όπου το γονιμοποιημένο ωάριο θα τοποθετηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση, προκειμένου να υπάρξει γέννα.

Δεν θα πραγματοποιηθεί δηλαδή γέννα στο διάστημα; Αν και η πρώτη γέννα μετά από γονιμοποίηση στο διάστημα θα γίνει στη Γη, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το 2024 θα γεννηθεί το πρώτο μωρό στο διάστημα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 24-έως 36 ωρών, η έγκυος γυναίκα και μια ομάδα γιατρών θα εκτοξεύονται σε δορυφόρο, όπου η γυναίκα θα γεννά σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη,

«Εάν η ανθρωπότητα θέλει να γίνει ένα πολυπλανητικό είδος, πρέπει να μάθουμε επίσης πώς να αναπαραγόμαστε στο διάστημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Kees Mulder.

Το φιλόδοξο εγχείρημα αναμένεται να κοστίσει 5 εκατ. δολάρια, ενώ η γέννα ακόμα περισσότερες. Η εθελόντριες μαμάδες θα επιλεγούν το 2022.

Πηγή: RT