Ινδονησία: Πτώμα γυναίκας βρέθηκε μέσα σε πύθωνα. Αναφορές πως την έπνιξε κα την κατάπιε ολόκληρη

Η γυναίκα, περίπου 50 ετών, το πρωί της Κυριακής πήγε στην φυτεία καουτσούκ όπου εργαζόταν αλλά δεν επέστρεψε. Οι έρευνες οδήγησαν στην ανακάλυψη του τεράστιου πύθωνα.
Youtube/The Voice of Sikkim
Youtube/The Voice of Sikkim
Youtube/The Voice of Sikkim

Θύμα πύθωνα έπεσε μια γυναίκα περίπου 50-55 ετών στην Ινδία, το πτώμα της οποίας βρέθηκε ολόκληρο εντός του φιδιού που εκτιμάται πως αρχικά τυλίχτηκε γύρω της προκαλώντας ασφυξία και στην συνέχεια την κατάπιε.

Η Τζαχρά, μητέρα και γιαγιά, είχε πάει στην δουλειά της σε μια φυτεία καουτσούκ την Κυριακή το πρωί, όπως αναφέρει το BBC βάσει αναφορών σε τοπικά ΜΜΕ, και στη συνέχεια δηλώθηκε η εξαφάνισή της αφού το βράδυ δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Αμέσως άρχισαν έρευνες στην φυτεία και τις γύρω περιοχές ενώ ο σύζυγος της που μετείχε στις έρευνες βρήκε το ίδιο βράδυ κάποια από τα ρούχα που φορούσε η άτυχη γυναίκα και τα εργαλεία της.

Οι έρευνες έτσι εστίασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και τελικά μια ημέρα αργότερα, ντόπιοι χωρικοί ανέφεραν πως είχαν εντοπίσει ένα πύθωνα μήκους 5μ. με διογκωμένο στομάχι. Άλλοι ανέφερα πως το φίδι είχε μήκος έως και 6,5μ.

Σκότωσαν το φίδι, που κατά κανόνα την ώρα της πέψης δεν μπορεί να αμυνθεί, και μέσα του βρήκαν το σώμα της Τζαχρά.

″Το θύμα βρέθηκε στο στομάχι του φιδιού”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ τονίζοντας πως η σορός της γυναίκας ήταν σχεδόν άθικτή.

Σύμφωνα με το CNN Indonesia ο αξιωματικός αφού οι χωρικοί ”άνοιξαν την κοιλιά του φιδιού βρήκαν ότι μέσα του ήταν η Τζαχρά”.

Αν και τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος στην Ινδονησία σκοτώνεται και καταπίνεται από πύθωνα.

Δύο παρόμοιοι θάνατοι αναφέρθηκαν στη χώρα μεταξύ 2017 και 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταπίνουν την τροφή τους ολόκληρη ενώ τα σαγόνια τους συνδέονται με πολύ εύκαμπτους συνδέσμους, ώστε να μπορούν να τεντώνονται γύρω από μεγάλα θηράματα.

Ένας ειδικός είχε πει παλαιότερα στο BBC ότι οι πύθωνες τρώνε συνήθως αρουραίους και άλλα ζώα, ”αλλά μόλις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος είναι σχεδόν σαν να μην ασχολούνται πια με τους αρουραίους επειδή οι θερμίδες δεν αξίζουν”.

″Στην ουσία μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλοι όσο το θήραμά του”», δήλωσε η Μαίρη Ρουθ Λόου, υπεύθυνος ερευνών του ildlife Reserves Singapore. ΈΤσι μπορούν να καταπίνουν ζώα τόσο μεγάλα όσο χοίροι ή ακόμα και αγελάδες.

Πηγές: BBC, CNN Indonesia

Δημοφιλή