Κατασκεύασαν έξυπνα γυαλιά οράσεως με ενσωματωμένο αισθητήρα για μυωπία και υπερμετρωπία

Κάθε φορά που ο θεατής αλλάζει την κατεύθυνση θέασης, τα γυαλιά μπορούν να καταλάβουν τι βλέπει ο χρήστης και να προσαρμόσουν την εστίαση των φακών.
.
.
Youtube

Η ιαπωνική εταιρεία έξυπνων γυαλιών Vixion εργάζεται σε ένα καινοτόμο ζευγάρι γυαλιών που μπορούν να προσαρμόσουν την εστίαση των φακών, βοηθώντας έτσι τους χρήστες να ξεπεράσουν τόσο τη μυωπία όσο και την υπερμετρωπία.

Το να υποφέρουμε είτε από μυωπία είτε από υπερμετρωπία είναι αρκετά δύσκολο, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και των δύο καταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να δείτε λεπτομέρειες από κοντά και σε απόσταση. Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να προμηθευτείτε δύο ζευγάρια γυαλιά - ένα για ανάγνωση και ένα για να βλέπετε πιο καθαρά τα μακρινά πράγματα.

Πρέπει να τα έχετε και τα δύο ζευγάρια γυαλιά μαζί σας ανά πάσα στιγμή και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους εάν χρειάζεται. Ευτυχώς, μια ιαπωνική εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τόσο τη μυωπία όσο και την υπερμετρωπία.

Τα πρωτότυπα γυαλιά οράσεως MWF από τη Vixion, μια startup που ειδικεύεται στα έξυπνα γυαλιά, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ιαπωνική τηλεόραση και τράβηξε μεγάλη προσοχή.

Αν και οι λεπτομέρειες της εργασίας των γυαλιών οράσεως MWF βασίζονται σε έναν ενσωματωμένο αισθητήρα για να καταλάβουν τι βλέπει ο χρήστης και να προσαρμόσουν την εστίαση των φακών αναλόγως, βοηθώντας τους να βλέπουν καθαρά σχεδόν σε οποιαδήποτε απόσταση.

Την πρώτη φορά που ένα άτομο θα φορέσει τα γυαλιά οράσεως MWF, πρέπει να τα βαθμονομήσει χειροκίνητα στρέφοντας ένα καντράν ενσωματωμένο στο πλαίσιο. Μόλις γίνει αυτό, κάθε φορά που ο θεατής αλλάζει την κατεύθυνση θέασης, τα γυαλιά μπορούν να καταλάβουν τι βλέπει ο χρήστης και να προσαρμόσουν την εστίαση των φακών.

Ένας Ιάπωνας ρεπόρτερ δοκίμασε πρόσφατα τα γυαλιά οράσεως MWF και ανέφερε ότι λειτουργούν όπως έπρεπε, που σημαίνει ότι ανιχνεύουν την κατεύθυνση θέασης και προσαρμόζουν την εστίαση του φακού για να κάνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, είτε είναι από κοντά είτε σε απόσταση.