Κυριακάτικο τραπέζι: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κορν μπιφ και φρέσκες ντομάτες

Και λευκή σοκολάτα με γιαούρτι και κορν φλέικς.
LauriPatterson via Getty Images

Στρώνουμε το κυριακάτικο τραπέζι και μαγειρεύουμε σπαγγέτι με κορν μπιφ και φρέσκες ντομάτες. Με άλλα λόγια ζυμαρικό με καβουρμά της Αμερικής.

Θα προσθέσουμε σκορδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Και όπως πάντα, το τυράκι σπάταλα.

Για γλυκό επιλέγουμε κάτι πολύ δροσερό. Λευκή σοκολάτα με γιαούρτι και κορν φλέικς.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-6

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 15-17 λεπτά

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι

2 κονσέρβες κορν μπιφ (των 340 γρ. έκαστη)

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε άλλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κορν μπιφ, κομματιάζοντας το με το πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει, να διαλυθεί και να ροδίσει απαλά, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και δυναμώνουμε καλά τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.

Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο, τεύχος 207 - Οι 100 μακαρονάδες της ζωής μας» σε συνταγή Βασίλη Καλλίδη.

Λευκή σοκολάτα με γιαούρτι και κορν φλέικς

Cosmin Ciobanu / 500px via Getty Images

Μερίδες: 8-10

Υλικά

για τη βάση

50 γρ. κορν φλέικς

100 γρ. σοκολάτα λευκή λιωμένη στους 38 °C

για την κρέμα

280 γρ. γιαούρτι πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. σοκολάτα λευκή λιωμένη στους 35 °C

400 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) χτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρει παχύρρευστη μορφή

1 φύλλο ζελατίνας

Εκτέλεση

για τη βάση

Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά. Πάνω σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε ένα δαχτυλίδι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. και στον πυθμένα ρίχνουμε το μείγμα με τα κορν φλέικς.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα γιαούρτι.

για την κρέμα

Στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές και σταθερές κινήσεις.

Προσθέτουμε τη ζελατίνα, που την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα στο δαχτυλίδι με τα κορν φλέικς.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε

Tip

Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες τουλάχιστον.

Αναδημοσίευση από «Σοκολάτα» σε συνταγές Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.