Κυβέρνηση μετά το ΚΥΣΕΑ: Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην Μέση Ανατολή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής.
Για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η χώρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η χώρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη λήξη της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

«Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Δημοφιλή