Κλείνει τελικά η τουρκική «Ντίσνειλαντ» που ο Ερντογάν έλεγε ότι θα σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας

Δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ούτε για έναν χρόνο.
Anadolu Agency via Getty Images

Το φιλόδοξο θεματικό πάρκο της Άγκυρας βάζει λουκέτο τελικά μετά από προσπάθειες ανασύστασης. Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας.

Το πάρκο δεν διέθετε γκάμα εκλυστικών χώρων ψυχαγωγίας για να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο. Μεταξύ τους βρίσκονταν ένα τεράστιο τρενάκι και ομοιώματα γιγάντιων δεινόσαυρων, όπως εκείνο του τυραννόσαυρου Ρεξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü, περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ενώ η είσοδος έχει σφραγιστεί με μπάρες.

Την είδηση αναμεταδίδει το ahvalnews.com, και με βάση το δημοσίευμα, παρά τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, ο χώρος που άνοιξε τις πόρτες του από τον περασμένο Μάρτιο, δεν θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Τα εγκαίνια είχε κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τότε είχε πει ότι εκτιμούσε πώς θα γινόταν πόλος έλξης για περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο.

Ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας είχε ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, δηλώνοντας ότι η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει εκείνη της Ντίσνειλαντ και θα βραβευτεί με Γκίνες.

Η εταιρεία που λειτουργούσε το πάρκο με κόστος 26,4 εκατ. λιρών τον χρόνο βρισκόταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε οικονομικές δυσκολίες.

Οι κριτικές πάντως που υπέβαλλαν επισκέπτες και τουρίστες στη Google δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για κιτς κτίρια και ερασιτεχνική λειτουργία.

Δημοφιλή