Κρέμα σοκολάτα με γκραν - μαρνιέ

Σίγουρα παίζει και δεύτερη αφού μια δεν είναι ποτέ αρκετή.
Julie Vinogradov via Getty Images/500px Plus

Συνεχίζουμε το «οδοιπορικό» μας στον κόσμο της σοκολάτας επιλέγοντας μια συνταγή με τέσσερα μόνο υλικά. Κάποια μάλιστα μπορεί ήδη να υπάρχουν στα ντουλάπια μας ή το ψυγείο.

Αγαπημένη κρέμα σοκολάτα με γκραν - μαρνιέ. Πολύ εύκολη και γρήγορη στην δημιουργία της.

Σίγουρα παίζει και δεύτερη αφού μια δεν είναι ποτέ αρκετή.

Χρόνια Πολλά.

Μερίδες; 6 - 8

Υλικά

600 γρ. σοκολάτα λιωμένη Nestlé

200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. γκραν-μαρνιέ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60 βαθμούς και την ανακατεύουμε με την σοκολάτα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με το γκραν-μαρνιέ και το ρίχνουμε στην κρέμα σοκολάτας.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπολ.

Tip

Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μέρες.

Πριν σερβίρουμε αφήνουμε τα μπολ εκτός ψυγείου για 1 ώρα.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.