Λονδίνο: Η Εμμα Γουάτσον αφήνει τις «Μικρές Κυρίες» σε γυναικεία αγάλματα

«Κάθε βιβλίο έχει μέσα μια ιδιαίτερη σημείωση από μένα».
Evan Agostini/Invision/AP

Η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον προχώρησε σε ένα φεμινιστικό μανιφέστο με αφορμή την κυκλοφορία της νέας της ταινίας, «Little Women» (Μικρές Κυρίες).

Η ηθοποιός, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος και ιδρύτρια της οργάνωσης HeForShe για την ισότητα των φύλων - που υποδύεται τη Μεγκ Μαρτς στη νέα εκδοχή της ταινίας «Μικρές Κυρίες» σε σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουικ- τοποθέτησε αντίτυπα του μυθιστορήματος του 19ου αιώνα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, στο οποίο βασίζεται το κινηματογραφικό έργο, δίπλα σε μνημεία και αγάλματα προς τιμήν γυναικών σε όλο το Λονδίνο.

Η Έμμα Γουάτσον δημοσίευσε στο Instagram στιγμιότυπα από την αποστολή της, στα οποία εμφανίζεται να κρύβει βιβλία στα αγάλματα της Αγκάθα Κρίστι, της Νουρ Ιναγιάτ Χαν, «πριγκίπισσας-κατασκόπου» των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου, της τραγουδίστριας, Έιμι Γουάινχαουζ και της Βρετανο-Τζαμαϊκανής νοσηλεύτριας, Μέρι Σικόλ που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους στρατιώτες στον Κριμαϊκό Πόλεμο.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι η κίνηση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας απόκρυψης 2.000 αντιτύπων του μυθιστορήματος σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι κάθε βιβλίο «έχει μέσα μια ιδιαίτερη σημείωση από μένα».

Το 2017, η Έμμα Γουάτσον ξεκίνησε το Fairies Book (Νεράιδες Βιβλίων), μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας εθελοντές άφηναν βιβλία για όσους μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου.

Το 2017, την Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε μία νέα παγκόσμια εκδοχή της πρωτοβουλίας και ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «Νεράιδες Βιβλίων» θα κρύβουν φεμινιστικά λογοτεχνικά έργα σε δημόσιους χώρους, ώστε οι βιβλιόφιλοι να τα βρίσκουν και να τα διαβάζουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή