Μαίνεται η πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Τουρκία: Αναζωπύρωση λόγω καιρικών συνθηκών

Στο κενό οι ελπίδες για περιορισμό της.
Kenan Gurbuz via Reuters

Πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στη νοτιοδυτική Τουρκία από ξηράς και αέρος την Πέμπτη, καθώς έσβησαν οι ελπίδες πως οι φωτιές είχαν περιοριστεί μετά την αναζωπύρωσή τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων την προηγούμενη ημέρα.

Οι εικόνες των καμένων δασών κοντά στη Μαρμαρίδα προκάλεσαν φόβους για επανάληψη των περσινών πυρκαγιών που κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια ανά την περιοχή.

Εικόνες από το Reuters έδειχναν καπνούς να υψώνονται πάνω από λόφους και οχήματα της αστυνομίας με κανόνια νερού να βοηθούν τους πυροσβέστες καθώς οι φλόγες εξαπλώνονταν ανά τα δάση στην αραιοκατοικημένη περιοχή.

Ο αρμόδιος υπουργός Βαχίτ Κιρισί είπε ότι ήλπιζε ότι θα υπήρχαν θετικές εξελίξεις ως προς τις φωτιές ως το βράδυ της Πέμπτης. Όπως ανέφερε, η υγρασία ήταν υψηλότερη την Πέμπτη συγκριτικά με μια ημέρα πριν, και οι άνεμοι ήταν λιγότερο ισχυροί, και αυτά θα βοηθούσαν τις προσπάθειες. Ωστόσο οι αρχές της Μούγλα είπαν ότι οι άνεμοι αναμενόταν να ενισχυθούν το απόγευμα και 2.881 εκτάρια γης είχαν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία.

Την Πέμπτη 45 ελικόπτερα και 12 αεροπλάνα έδιναν μάχη με τις πυρκαγιές, αρχίζοντας να πραγματοποιούν ρίψεις μετά την παύση της νύχτας. Ο Κιρισί είπε ότι 274 άτομα είχαν απομακρυνθεί προληπτικά και περίπου 2.600 άτομα κατέβαλλαν προσπάθειες για να περιορίσουν τις φωτιές.