Με την κυβέρνηση ή με τις πλατείες

Το ”κάνω ό,τι μου γουστάρει και σκασίλα μου για τις συνέπειες (στους άλλους)” είναι η χειρότερη μορφή φασισμού.
Αστυνόμευση στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για την αποτροπή συνωστισμού πολιτών, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.
Αστυνόμευση στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για την αποτροπή συνωστισμού πολιτών, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.
Eurokinissi

Μακάρι να μπορούσε κανείς να επιλέξει! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση την έχασε την μπάλα σε ό,τι αφορά τα μέτρα και κυρίως την εφαρμογή τους.

Η πλειοψηφία που τα εφαρμόζει πιστά αισθάνεται κανονικά ο βλάκας της υπόθεσης όταν βλέπει την ασύστολη και ατιμώρητη παραβίασή τους.

Τώρα, θα μας πουν ότι επειδή κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει τα μέτρα, δε θα μπορούμε να πάμε από το ένα χωριό στο άλλο για το Πάσχα.

Όσον αφορά την άλλη πλευρά, άντε να δεχτεί κανείς τη λογική της κοινωνικής διαμαρτυρίας, όταν και η κυβέρνηση σε μια περίοδο που απαιτείται κοινωνική συναίνεση, ρίχνει κι αυτή λάδι στη φωτιά.

Δεν ήμουν υπέρ των διαδηλώσεων, αλλά δε θεωρώ άμοιρη ευθυνών και την κυβέρνηση. Αλλά αυτό το πράγμα με τα ξενύχτια στις πλατείες... Τι να καταλάβει κανείς.

Το δικαίωμα στη μετατροπή του δημόσιου χώρου σε υπαίθρια τουαλέτα, σε χωματερή, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και την υποχρεωτική αϋπνία όλων με το έτσι θέλω ως το πρωί;

Και το χειρότερο η μετατροπή του δημόσιου χώρου σε χώρο μετάδοσης ενός επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία και κυρίως των ευάλωτων ομάδων, ιού;

Το ”κάνω ό,τι μου γουστάρει και σκασίλα μου για τις συνέπειες (στους άλλους)” είναι η χειρότερη μορφή φασισμού. Ας το σκεφτούν αυτό τόσο οι ”εξεγερμένοι”, αλλά και όσοι έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά.

Βλάπτουν την υγεία και την Ελλάδα το ίδιο που θα έλεγε και ο Καβάφης.

Δημοφιλή