CULTURE
03/08/2021 14:30 EEST | Updated 03/08/2021 15:21 EEST

Μπράιαν και Ρότζερ Ινο στο Ηρώδειο: Χρήσιμες λεπτομέρειες τελευταίας στιγμής

Ολα όσα θα πρέπει να ξέρετε λίγο πριν την συναυλία τους στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Ελληνικό Φεστιβάλ
Μπράιαν και Ρότζερ Ινο

Για πρώτη φορά μαζί την Τετάρτη 4 Αυγούστου, οι Μπράιαν και Ρότζερ Ινο δίνουν μια μοναδική συναυλία  στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Οι Μπράιαν και Ρότζερ Ινο θα παίξουν μαζί για πρώτη φορά στα χρονικά, παρουσιάζοντας κομμάτια από το Mixing Colours και τα προσωπικά τους άλμπουμ, ενώ στη συναυλία τους θα «αποκαλύψουν» και ολοκαίνουριο υλικό.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι δύο καλλιτέχνες σε Έλληνες δημοσιογράφους πριν από λίγο καιρό, ο Ρότζερ Ινο σχολίασε ότι η ιδέα μιας κοινής εμφάνισης «προέκυψε από το Mixing Colours, το άλμπουμ που βγάλαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, δουλεύοντας ο καθένας χωριστά. Όταν μετά συγκεντρώσαμε το υλικό και ενώσαμε τις μουσικές, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν δυνατό να το παρουσιάσουμε και ζωντανά».

Ο Μπράιαν Ινο συμπλήρωσε έναν επιπλέον λόγο για τη σύμπραξή τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από  την «Ακρόπολη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να της αντισταθείς. Δεν δίνω πολλές συναυλίες και νιώθω πολύ χαρούμενος που μία από αυτές θα δοθεί στην Ελλάδα και ειδικά στους πρόποδες της Ακρόπολης».

Η Ακρόπολη, όπως είπε και ο Μπράιαν Ινο, «είναι το ιδανικό μέρος για τη μουσική που σχεδιάζουμε να παίξουμε». Αυτή θα είναι μία από τις πολύ σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του ίδιου - μόλις η 9η συναυλία του τα τελευταία 30 χρόνια! Οι δύο καλλιτέχνες περιέγραψαν πώς θα αντλήσουν έμπνευση από τα όσα θα τους περιβάλλουν, τόσο δηλαδή από την ιστορική σημασία της Ακρόπολης, όσο και από την αίσθηση που αποπνέει. «Έχω παίξει σε μερικά πολύ ασυνήθιστα μέρη», εξήγησε ο Ρότζερ Ινο, «κι εάν διαθέτεις έστω και λίγη ευαισθησία, επιτρέπεις στο περιβάλλον να επηρεάσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείς».

Ελληνικό Φεστιβάλ
Η αφίσα της συναυλίας των Μπράιαν και Ρότζερ Ινο

Χρήσιμα

Οι Brian και Roger Eno θα εμφανιστούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και οι καλλιτέχνες θα ανέβουν στην σκηνή στις 21:30.  Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται. ο Ταμείο στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου λειτουργεί: 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:30 

Σημεία Προπώλησης: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr
και στα καταστήματα Public. 

Κεντρικά εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Εκδοτήριο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού: Δευτ. -Κυρ.: 10:00-14:00 και τις ημέρες των παραστάσεων 18:00-21:00 (από τις 20:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας).
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες. Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, οι διοργανωτές ζητούν από το κοινό να προσέλθει  90΄πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης. Οι όροι των εισιτηρίων εδώ.

Δεν επιτρέπονται:

Η είσοδος στους χώρους μετά την έναρξη της παράστασης.

Η επιστροφή των εισιτηρίων

Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών σε όλους τους χώρους διεξαγωγής παραστάσεων
Η φωτογράφιση, μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.

Το φιλοδώρημα

Τα υποδήματα που προκαλούν φθορές στους ιστορικούς χώρους διεξαγωγής παραστάσεων (απαγορεύονται τα τακούνια σε Ηρώδειο, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου).

Για την είσοδό σας στους χώρους είναι απαραίτητη:

Η επίδειξη των εισιτηρίων σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων
Η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και των απαραίτητων νόμιμα θεωρημένων δικαιολογητικών που πιστοποιούν την ιδιότητά σας, εάν έχετε επιλέξει εισιτήρια ειδικής εκπτωτικής/μειωμένης τιμής

Η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων

Για την ομαλή, ασφαλή και ταχεία είσοδο στους χώρους των εκδηλώσεων συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού.
Δεν προβλέπεται διάλειμμα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για λόγους ασφαλείας.

Δεν επιτρέπεται η ακύρωση εισιτηρίου σε καμία εκδήλωση.