Μάσκες παντού, κλειστά γήπεδα και αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων η εισήγηση των ειδικών

Αύριο «κλειδώνουν» και ανακοινώνονται τα νέα μέτρα. Τι εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.
Eurokinissi

Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και την επιστροφή στην υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού -σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός- εισηγείται στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη αναφορικά με την επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι οριστικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost οι διαβουλεύσεις μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης συνεχίζονται.

Το πρωί της Πέμπτης (23/12) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν εν τέλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» έχει τεθεί, μεταξύ άλλων, και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας KN-95 σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση για υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας, κατά τη δεύτερη και τέταρτη ημέρα από την άφιξή τους, και διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία κόσμου.

Σε δεύτερο χρόνο ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, μέτρο το οποίο αναμένεται να ισχύσει μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.