Νέα Ζηλανδία: Φυτό εσωτερικού χώρου πωλήθηκε έναντι 19.200 δολαρίων

Μετά από ένα «πόλεμο» 248 προσφορών.
Trade Me

Ενα φυτό εσωτερικού χώρου με μόλις εννέα φύλλα πωλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 19.297 δολαρίων σε έναν ιστότοπο δημοπρασιών της Νέας Ζηλανδίας.

Οι προσφορές για το «πολύ σπάνιο λευκό ποικιλόμορφο Rhaphidophora Tetrasperma» έκλεισαν την Κυριακή το βράδυ, με την τελευταία να γίνεται τα τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς ο πλειοδότης με το ψευδώνυμο «foliage_patch» να δίνει μάχη μέχρις εσχάτων με τον τελικό νικητή, τον χρήστη «meridianlamb».

Trade Me

Η εκπρόσωπος της Trade Me, Μίλι Σιλβέστερ, δήλωσε στο CNN ότι το φυτό είναι «το πιο ακριβό φυτό εσωτερικού χώρου που έχει πωληθεί ποτέ» στον ιστότοπο.

«Μετά από έναν έντονο ″πόλεμο″ υποβολής προσφορών στα τελευταία λεπτά της δημοπρασίας, το σπάνιο φυτό είχε πάνω από 102.000 προβολές και περισσότερες από 1.600 λίστες παρακολούθησης, κάτι που δείχνει πόσο λατρεύουν οι Νεοζηλανδοί τα φυτά εσωτερικού χώρου», ανέφερε.

Trade Me

«Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει ″μόδα” τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει τις τιμές να ανεβαίνουν και να αυξάνονται καθώς περισσότερα πολίτες συμμετέχουν σε αυτή τη νέα τάση» εξήγησε.

«Αυτό το φυτό έχει 8 φύλλα με το 9ο να βγαίνει τώρα. Κάθε φύλλο έχει εξαιρετική ποικιλομορφία (σ.σ. δύο ή περισσότερα διαφορετικά χρώματα), όπως και ο βλαστός και είναι καλά ριζωμένο σε μια γλάστρα 14 εκατοστών», αναφέρει η περιγραφή για το Rhapidophora Tetrasperma από τον πωλητή «Hurley88».

Trade Me

Το Rhapidophora Tetrasperma συναντάται στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Υπήρχαν συνολικά 248 προσφορές για αυτό το φυτό.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή