Νέες κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς φέρνουν οικονομικό πρόβλημα στην Τσέλσι

Δεν μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια ούτε να κάνει μεταγραφές.
via Associated Press

Νέες κυρώσεις επέβαλε η Βρετανική κυβέρνηση στον Ρομάν Αμπράμοβιτς για τη σχέση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίες όμως θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι.

Πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος μεγιστάνας είχε ανακοινώσει ότι πουλά την Τσέλσι, αλλά τα πράγματα πλέον δεν είναι τόσο απλά για τον Αμπράμοβιτς. Η Βρετανική κυβέρνηση μπλόκαρε όλα τα έσοδα που μπορεί να έχει η ομάδα και θα καταλήξουν στον Αμπράμοβιτς. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε δηλαδή να παραχωρήσει τις μετοχές της δωρεάν, είτε να πουληθούν σε κάποιον που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν και θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από την πώλησή της.

Η κυβέρνηση μπλοκάρει όλα τα έσοδα πλέον. Τους αγώνες της Τσέλσι θα μπορούν να τους παρακολουθήσουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας και δεν θα πωλούνται εισιτήρια, ενώ η ομάδα έχει κλείσει ήδη τα καταστήματα πώλησης ειδών του συλλόγου. Το πιο άσχημο όμως είναι ότι η Τσέλσι δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές, αλλά ούτε ανανεώσεις συμβολαίων.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών της που τελειώνουν το καλοκαίρι θα είναι ελεύθεροι να φύγουν για άλλη ομάδα. Αυτό συμβαίνει με τους Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν και Ρίντιγκερ. Επίσης για τους εκτός έδρας αγώνες της η Τσέλσι θα μπορεί να ξοδεύει μέχρι 25.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Το μόνο καλό, αν υπάρχει κάτι τέτοιο για την Τσέλσι, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να πληρώνονται κανονικά και το ίδιο θα συμβεί και για όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Όπως καταλαβαίνουμε τα πράματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Τσέλσι, που σε λίγο καιρό θα ασφυκτιά οικονομικά και μπορεί να οδηγηθεί στην κατάρρευση. Το τι θα γίνει κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να τη βοηθήσει πλέον και αν τα μέτρα αυτά ισχύσουν τότε θα δούμε μεγάλες αλλαγές.

Μένει να δούμε αν το ίδιο θα ισχύσει και για τους άλλους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν στην κατοχή τους τις μετοχές ομάδων σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Δημοφιλή