Νέο Ηράκλειο: Σοβαρές ζημιές από έκρηξη σε καφετέρια

Η επιχείρηση που είχε μάλιστα κάνει εγκαίνια πριν από λίγες εβδομάδες ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε υπερκείμενο όροφο, αυτοκίνητα και διπλανή πολυκατοικία.
glomex/open
glomex/open
glomex/open

Σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια και σταθμευμένα οχήματα προκάλεσε ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια, στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής.

Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε στις τρεις και μισή τα ξημερώματα σε κατάστημα, το οποίο στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της Λεωφόρου Ηρακλείου. Η επιχείρηση καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε υπερκείμενο όροφο, τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε διπλανή πολυκατοικία, αλλά και σε κοντινή απόσταση έσπασαν τα τζάμια βιοτεχνίας από το ωστικό κύμα.

Στελέχη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, για περισσότερες από τρεις ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο, προκειμένου οι πυροτεχνουργοί να αναζητήσουν στοιχεία για τον μηχανισμό, αλλά και για να καθαριστεί από τα τζάμια και τα υπόλοιπα υλικά, που είχαν εκσφενδονιστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, η επιχείρηση είχε κάνει εγκαίνια πριν από λίγες εβδομάδες και τα στελέχη της Ασφάλειας θέλουν να λάβουν κατάθεση από τους δύο ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποσαφηνίσουν το κίνητρο τής επίθεσης.

Δημοφιλή