Νιγηρία: Διάσωση 77 πιστών από υπόγειο εκκλησίας που περίμεναν τη Δευτέρα Παρουσία

Κάποιοι ήταν κλεισμένοι εκεί για πάνω από έναν χρόνο.
NurPhoto via Getty Images

Δεκάδες άνθρωποι που κρατούνταν σε υπόγειο εκκλησίας στη Νιγηρία, καθώς περίμεναν τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού, ελευθερώθηκαν από την αστυνομία.

Τουλάχιστον 77 άτομα διασώθηκαν από τον ναό, αφότου οι πάστορες τους είχαν κάνει κήρυγμα περί για χριστιανών πιστών που θα ανέβουν στον ουρανό μόλις ο Χριστός επιστρέψει.

Συνολικά 23 παιδιά -κάποια ηλικίας μόλις οκτώ ετών- ήταν μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν από την «Εκκλησία Πιστών Ολόκληρης της Βίβλου» στην Πολιτεία Οντο.

Κάποιοι άνθρωποι κρατούνταν στην εκκλησία από πέρυσι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Οι πάστορες είχαν ενθαρρύνει τα μέλη της εκκλησίας «να μείνουν πίσω» και να περιμένουν την «αρπαγή», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Η Αρπαγή των Πιστών» είναι η ιδέα ότι οι χριστιανοί πιστοί θα μεταφερθούν στον ουρανό κατά τη δεύτερη έλευση του Χριστού.

Ενας πάστορας είχε πει στα μέλη της εκκλησίας ότι θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε αλλάξει για τον Σεπτέμβριο.

Ενας πατέρας, του οποίου το παιδί ήταν μεταξύ των διασωθέντων, είπε ότι του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο παιδί του και όποιος προσπαθούσε να εισέλθει στην εκκλησία δεχόταν πάντα επίθεση από τα μέλη της.

Δύο πάστορες έχουν τεθεί υπό κράτηση, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία ότι τα μέλη της εκκλησίας αναγκάστηκαν να μείνουν στο υπόγειο, είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Νιγηρία είναι μια βαθιά θρησκευόμενη χώρα, όπου πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες χαίρουν μεγάλου σεβασμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές προβαίνουν σε διάσωση ανθρώπων που κρατούνται από κληρικούς, είτε εθελοντικά είτε με τη βία.

Οταν οι αρχές έφτασαν στην εκκλησία, ορισμένα μέλη αντιστάθηκαν στη διάσωσή τους, βρίζοντας τους γονείς που πήγαν να τους πάρουν.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, τα μέλη της εκκλησίας επέμεναν ότι οι πιστοί «έμπαιναν μόνοι τους στο υπόγειο» μετά τη λειτουργία κάθε Κυριακή.

«Μερικοί από αυτούς είπαν ότι είναι εκεί από τον Αύγουστο, κάποιοι μας είπαν ότι έφτασαν εκεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους», είπαν άλλοι μάρτυρες.

(με πληροφορίες από SkyNews)