Ντόναλντ Τραμπ: Ενοχος για κακούργημα στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς

Ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακούργημα - Στις 11 Ιουλίου ανακοινώνεται η ποινή του, κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση 4 ετών.
via Associated Press

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για κακούργημα την Πέμπτη, καθώς το δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σε ένα σχέδιο παράνομης επιρροής στις εκλογές του 2016 μέσω κρυφών πληρωμών στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς αφότου εκείνη αποκάλυψε ότι οι δυο τους είχαν σεξουαλική επαφή.

Οι ένορκοι καταδίκασαν τον Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες μετά από συνεδρίαση 9,5 ωρών. Καθώς διαβάζονταν η ετυμηγορία, ο Τραμπ κάθισε με το πρόσωπο προς το δικαστήριο, κοιτάζοντας κάτω.

via Associated Press

Η ετυμηγορία είναι ένας ανατρεπτικός νομικός απολογισμός για τον Τραμπ και τον αφήνει έκθετο σε πιθανή φυλάκιση στην πόλη όπου οι χειρισμοί του στον κίτρινο Τύπο τον βοήθησαν να μετατραπεί από μεγιστάνας ακινήτων σε αστέρα της τηλεόρασης και τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ. Καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις φετινές εκλογές, η απόφαση αυτή ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.

via Associated Press

Ο Τραμπ αναμένεται να ασκήσει έφεση άμεσα κατά της ετυμηγορίας. Οι κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων επισύρουν ποινή έως και τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Η τελική ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για την δικαστική έκβαση της υπόθεσης, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε γιατί η χώρα μας έχει πάει στην κόλαση». Χαρακτήρισε τη δίκη σε βάρος του «ντροπή» και «στημένη δίκη».

(με πληροφορίες από Associated Press)

Δημοφιλή