Ο Μεντβέντεβ αποκαλύπτει το καταστροφικό σχέδιο Πούτιν για την Ουκρανία

Η Μόσχα δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμη κι αν το Κίεβο κάνει πίσω στην ένταξη του στο ΝΑΤΟ
Anadolu Agency via Getty Images

Σε μια αποκαλυπτική δήλωση για τα σχέδια Πούτιν στην Ουκρανία, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οπως είπε, «η Μόσχα δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία ακόμη και αν το Κίεβο απαρνηθεί επισήμως τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Σε συνέντευξη του στη γαλλική τηλεόραση ο Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ακόμη και πριν από την εισβολή του Φεβρουαρίου, η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν απαράδεκτη γι′ αυτήν.

«Η παραίτηση από τη συμμετοχή της στη βορειοατλαντική συμμαχία είναι πλέον ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ήδη ανεπαρκής για την εδραίωση της ειρήνης», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI σε αποσπάσματα που μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η Ρωσία, θα συνεχίσει την εκστρατεία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της καθώς ο Πούτιν θέλει να «αποναζικοποιήσει» την Ουκρανία« ανέφερε ο Μεντβέντεβ.

Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποίησαν αρκετούς γύρους συνομιλιών μετά την έναρξη της εισβολής, αλλά δεν σημείωσαν καμία πρόοδο ενώ υπάρχουν λίγες προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Οι συνομιλίες θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Ήμασταν έτοιμοι πριν να συναντηθούμε τον Ζελένσκι», είπε ο Μεντβέντεφ.

Αναφερόμενος στα όπλα που έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - όπως οι εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων HIMARS - είπε οτι δεν αποτελούν ακόμη σημαντική απειλή για τη Ρωσία.

Αν και παραδέχθηκε οτι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, εάν τα όπλα αυτά μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

«Οι πύραυλοι πετούν σε απόσταση 70 χιλιομέτρων, κάτι οχι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Εάν όμως φτάσουν τα 300-400 χλμ, θα ήταν μια ευθεία απειλή στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τότε η κατάσταση θα αλλάξει».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα