Μαγειρεύουμε ομελέτα με σύγκλινο και σπαράγγια για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και σκορδάκι, δυόσμο και ψιλοκομμένα φυλλαράκια μάραθο.

Advertisement
Advertisement

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πράσινη σαλάτα με φρέσκο τυρί και ψωμί της αρεσκείας μας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Τηγάνισμα: 15′

Υλικά

Advertisement

7 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο

8 πράσινα σπαράγγια

150 γρ. σύγκλινο, σε κυβάκια

Advertisement

40 ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου μάραθου 

1 κ.γ. δυόσμο

Advertisement

1 φρέσκο σκορδάκι, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Advertisement

Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο στέλεχος με το peeler (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις τρυφερές κορυφές. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 – 3 εκ.

Advertisement

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι νερό, 2 εκ. από τον πάτο του, ρίχνουμε λίγο αλάτι και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σπαράγγια, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3′ – 4′ ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.

Στραγγίζουμε το νερό που έμεινε συγκρατώντας τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και επαναφέρουμε το τηγάνι με τα σπαράγγια στη φωτιά.

Προσθέτουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το σύγκλινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′ – 4′, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα κρεμμύδια, να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και να ροδίσει λίγο το σύγκλινο.

Advertisement

Ρίχνουμε το μάραθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά.

Έπειτα από 4′ – 5′, όταν δηλαδή ροδίσει και ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και έχει σταθεροποιηθεί στα τοιχώματα, είτε τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2′ – 3′ ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω, είτε την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3′ – 4′.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αντί για μάραθο μπορούμε να προσθέσουμε φυλλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα.

Αν η λαβή του τηγανιού δεν είναι κατάλληλη για το φούρνο, την τυλίγουμε 2 – 3 φορές σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #97» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.