Πιάτο ημέρας: Σπανάκι με κοτόπουλο και σάλτσα καρότου

Μια νόστιμη - χορταστική σαλάτα.
haoliang via Getty Images

Απολαμβάνουμε μια νόστιμη-χορταστική σαλάτα για το πιάτο ημέρας με σπανάκι, κοτόπουλο και σάλτσα καρότου.

Θα προσθέσουμε φρέσκο κρεμμυδάκι ή πράσο. Για το ντρέσινγκ θα χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα Ντιζόν, ξινόμηλο περασμένο στον τρίφτη και μηλόξιδο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20′

Ψήσιμο: 12′

Υλικά

για τη σαλάτα

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο του κοτόπουλου

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300-400 γρ. φρέσκο σπανάκι, τα φύλλα, πλυμμένα και στεγνά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξιδο

1 μέτριο καρότο, περασμένο από την λεπτή πλευρά του τρίφτη

1 ξινόμηλο, καθαρισμένο, περασμένο από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

για το ντρέσινγκ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Δεν πειράζει που δεν θα ενωθούν τα υλικά.

για τη σαλάτα

Αλείφουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου με το λάδι και τις λαταοπιπερώνουμε.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά, βάζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου και τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά, από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου από το τηγάνι και όπως είναι ζεστές τις βάζουμε στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, εκτός ψυγείου, ώστε να απορροφήσουν νοστιμιά και αρώματα από το ντρέσινγκ.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τα φιλετάκια από τη «μαρινάδα» και τα βάζουμε στη σαλάτα.

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ που έχει μείνει στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον και σερβίρουμε.

Tip

Αγοράζουμε λίγο παραπάνω σπανάκι, καθότι στο καθάρισμα θα έχουμε μια απώλεια 100-150 γρ.

Αν θέλουμε αντί για φρέσκο κρεμμυδάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσο, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα.

Αντι για μηλόξιδο μπορούμε να προσθέσουμε στο ντρέσινγκ λευκό κρασόξιδο.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #55» σε συνταγή Μυρσίνης Λαμπράκη.