Ποιες είναι οι πόλεις με τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο

Ποιες είναι οι πόλεις με τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο
ArchiViz via Getty Images

Το Βανκούβερ και το Τορόντο είναι οι δύο πόλεις στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη άνοδος στο κόστος κατοικίας σύμφωνα με τον δείκτη Global City Housing Cost Index του Bloomberg.

Από την άλλη, το Σαν Φρανσίσκο και το Χονγκ Κονγκ είναι οι πόλεις με το ακριβότερο κόστος κατοικίας στον κόσμο. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Γενεύη και η Σιγκαπούρη στις οποίες επίσης καταγράφονται υψηλά ενοίκια.

Η UBS σε έκθεσή της σχετικά με το ενδεχόμενο φούσκας στην αγορά ακινήτων μέσα στα επόμενα χρόνια αναφέρει πως «την τελευταία πενταετία οι τιμές κατοικίας στις μεγάλες πόλεις του κόσμου έχουν αυξηθεί κατά 35% κατά μέσο όρο».

Το Τορόντο πέρασε 18 ολόκληρες θέσεις μπροστά στην κατάταξη, ενώ το Βανκούβερ σημείωσε την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετακινούμενο κατά 16 θέσεις στην 16η θέση του δείκτη. Χαρακτηριστικό είναι πως η δόση ενός δανείου για ένα τυπικό σπίτι 93 τμ στο κέντρο της πόλης αγγίζει τα 8.000 δολάρια.

Την ίδια ώρα το κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος με τρία υπνοδωμάτια στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης μπορεί να ξεπεράσει και τα 6.300 και 5.700 δολάρια αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις πόλεις στις οποίες σημειώθηκε πτώση του ενοικίου ήταν το Ντουμπάι, η Μόσχα, η Κωνσταντινούπολη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σχεδόν αδύνατη είναι η αγορά μιας κατοικίας για έναν εργαζόμενο στο Μπουένος Άιρες, το Κίεβο και τη Μπουμπάι. Αντίθετα, στο Ντουμπάι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αφού πέρσι η κατοικία κόστιζε το 71% του μέσου εισοδήματος και φέτος το 47%.

Δημοφιλή