Συλλήψεις μελών της οργάνωσης «σύντροφοι, συντρόφισσες»

Κατηγορούνται για εμπρησμούς στην Αττική.
.
.
Eurokinissi

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο αρμόδιος Ανακριτής για τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην Αττική.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην αναρχική οργάνωση με την ονομασία... «σύντροφοι, συντρόφισσες». Σύμφωνα με την Κρατική Ασφάλεια, που διεξήγαγε την έρευνα, η οργάνωση εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό εμπρηστικών ενεργειών καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ. Μετά την έκδοση ενταλμάτων οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν, ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψη ακόμα ενός μέλους της αναρχικής ομάδας που φέρεται να συμμετείχε στην στην εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ» την 06-01-2020.

Την ευθύνη για την παραπάνω εμπρηστική επίθεση είχε αναλάβει η αναρχική οργάνωση «σύντροφοι, συντρόφισσες», με ανάρτησή της την 23-1-2020, όπως και για τις ακόλουθες εμπρηστικές ενέργειες της 21-01-2020: σε αντιπροσωπεία της «MERCEDES» στην Γλυφάδα, σε Α.Τ.Μ. της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Πολυγώνου, σε Α.Τ.Μ. της Τράπεζας «ALPHA BANK» στην Νέα Ιωνία, σε 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα του «Ο.Τ.Ε.» στο Ελληνικό Αττικής, σε 2 φορτηγά του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και της Ελληνογερμανικής Σχολής «Εράσμιος» στο Πολύγωνο.

Επιπλέον, η ιδία αναρχική ομάδα ενέχεται και σε άλλες εμπρηστικές ενέργειες καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: έντυπο υλικό του αναρχικού χώρου, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάρτα μνήμης, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και σκληροί δίσκοι, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μεταλλικές σιδερογροθιές, ξύλινα κοντάρια, μάσκα τύπου full face και μικροποσότητες κάνναβης.

Δημοφιλή