Σκότωσε την οικογένειά του με τσεκούρι για να μην στεναχωρηθούν από την αυτοκτονία του

Φρικιαστικό έγκλημα στη Ρωσία.
YouTube

Σοκ προκάλεσε σε χωριό της Ρωσίας το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ένας νεαρός- από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του, σύμφωνα με το RT- ο οποίος σκότωσε την οικογένειά του με τσεκούρι, ώστε να μην στεναχωρηθούν από την αυτοκτονία του.

Το έγκλημα αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία: Ο 16χρονος Τιμερλάν, από χωριό στην περιοχή Ουλιανόβσκ στον Βόλγα, ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές στο σχολείο του, καθώς έπαιρνε πολύ καλούς βαθμούς και συμμετείχε με επιτυχία σε σχολικούς διαγωνισμούς. Γνωστοί του τον περιέγραφαν ως φιλικό και χαρούμενο νέο, που ποτέ δεν φερόταν άσχημα σε κανέναν. Αν και είχε μεγαλώσει χωρίς πατέρα, οι σχέσεις του με άλλους συγγενείς του φαίνονταν ομαλές.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής πήρε ένα τσεκούρι και σκότωσε τον παππού, τη γιαγιά, τη μητέρα και τα δυο μικρά του αδέλφια. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν στο σπίτι τους, ενώ ο ίδιος ήταν ήδη νεκρός, έχοντας πηδήξει στο κενό από κεραία κινητής τηλεφωνίας.

O Τιμερλάν φέρεται να έχει αφήσει πίσω του σημείωμα με μια ανατριχιαστική εξήγηση για το φρικτό έγκλημα: «Αποφάσισα να φύγω από αυτή τη ζωή, και για να μην στεναχωρήσω τους συγγενείς μου, αποφάσισα να τους πάρω μαζί μου» έγραψε, σύμφωνα με ερευνητή στον οποίο μίλησε το Interfax.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το RT, ο νεαρός, πριν το έγκλημα, φέρεται να είχε στείλει ηχητικό μήνυμα σε φιλικό του πρόσωπο, όπου παραπονιέται για «συνεχή σύγκρουση» με τη μητέρα και τα αδέλφια του, που δεν άφηνε περιθώριο για κάτι άλλο πέρα από τον φόνο. Ωστόσο, έλεγε ότι αγαπούσε τους παππούδες του, οπότε αποφάσισε να τους σκοτώσει για να μην στεναχωρηθούν από τους θανάτους των άλλων μελών της οικογένειας.

Θεωρείται πως ενδεχομένως να είχε προβλήματα ψυχιατρικής φύσης.