Σουηδία: «Μύλος» με το Νόμπελ Χημείας - Ανακοίνωσαν τα ονόματα πριν ανοίξουν το φάκελο

Ο σταθμός SVT ανέφερε ότι η ακαδημία έστειλε δελτίο τύπου σήμερα με τα ονόματα των τρειών Αμερικανών που πήραν το Νόμπελ Χημείας για την «ανακάλυψη και σύνθεση κβαντικών κουκκίδων».
via Associated Press

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Σουηδία το γεγονός ότι η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε πρόωρα τους νικητές του φετινού Νόμπελ Χημείας, πριν ανοιχτεί ο φάκελος που ανέφερε το όνομα.

Οπως αναφέρει η Washington Post, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT ανέφερε ότι η ακαδημία έστειλε κατά λάθος ένα δελτίο τύπου σήμερα το πρωί που περιείχε τα ονόματα των τρειών Αμερικανών που πήραν το Νόμπελ Χημείας τους Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus και Alexei I. Ekimov για την «ανακάλυψη και σύνθεση κβαντικών κουκκίδων», σύμφωνα με το SVT.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να σχολιάσω όσα έχουν δημοσιευτεί ακόμα. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι η Ακαδημία Επιστημών δεν έχει ακόμη συνεδριάσει και δεν υπάρχει απόφαση για το ποιος θα λάβει το φετινό Νόμπελ Χημείας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Eva Nevelius σε ένα email.

Ο Χάινερ Λίνκε, ειδικός στην επιτροπή Νόμπελ για τη χημεία, δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter ότι δεν είχε ληφθεί απόφαση το πρωί της Τετάρτης και ότι αν είχε βγει ένα δελτίο τύπου θα ήταν «σίγουρα» λάθος.

Δημοφιλή