Τα πλήρως ηλεκτρικά Maserati είναι γεγονός

Η ιταλική μάρκα αποκάλυψε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023 το SUV Grecale Folgore και την GranTurismo Folgore.
MASERATI

Πληθώρα αποκαλύψεων στην Κίνα. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Maserati εμφανίζεται εξηλεκτρισμένη και είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς γίνεται η πρώτη ιταλική μάρκα πολυτελείας που παράγει 100% ηλεκτρικά οχήματα.

Πρεμιέρα λοιπόν για τη Maserati Grecale Folgore, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας με την τρίαινα, το οποίο αποκαλύφθηκε στη Σαγκάη μαζί με την τη νέα Maserati GranTurismo και την ηλεκτρική της έκδοση, GranTurismo Folgore.

Το Folgore είναι το όνομα της ηλεκτρικής γκάμας της Maserati και αντιπροσωπεύει την καινοτομία, την πολυτέλεια, τηn ομορφιά και το όραμα που ενώνει το παρελθόν και το μέλλον. Η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μελλοντική στρατηγική της Maserati, με δέσμευση να παράγει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2025 και μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που αντανακλά το θράσος που καθόριζε πάντα το DNA της εταιρείας από τη Μόντενα.

Maserati

Η Grecale Folgore έρχεται στην αγορά ένα χρόνο μετά τα υβριδικά και βενζινοκίνητα μοντέλα. Είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη, αναπτυγμένη και κατασκευασμένη στην Ιταλία και εξοπλίζεται με μπαταρία 105 kWh, 400V. Το νέο ηλεκτρικό SUV της Maserati μπορεί να αποδώσει έως και 820 Nm ροπής, προσφέροντας ισχύ 410 kW και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Maserati

Για να κάνει την οδηγική εμπειρία ακόμα πιο άμεση, η ηλεκτρική Grecale Folgore διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης: MAX RANGE, GT, SPORT, OFFROAD. Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μέσω του επιλογέα λειτουργίας οδήγησης στο μαύρο τιμόνι, με διάτρητο δέρμα και μπλε κουμπί εκκίνησης κινητήρα. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα Folgore είναι εξοπλισμένα με αερανάρτηση.

Σημειώνω ότι στη λειτουργία MAX RANGE, το αυτοκίνητο επιτυγχάνει τη μέγιστη αυτονομία για εξοικονόμηση ενέργειας. Οταν η μπαταρία πέσει κάτω από το 16% και δεν υπάρχουν σημεία φόρτισης κοντά, μειώνει την τελική ταχύτητα στα 130 χλμ./ώρα, μειώνει την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και περιορίζει την ισχύ του κλιματισμού.

Maserati

Το νέο GranTurismo Folgore βασίζεται στην τεχνολογία 800V και έχει αναπτυχθεί με τεχνικές λύσεις αιχμής που προέρχονται από τη Formula E. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση, σε συνδυασμό με την άνεση και την κομψότητα που χαρακτηρίζει τη μάρκα, και φέρει τρεις ισχυρούς κινητήρες μόνιμου μαγνήτη 300 kW, έκαστος, ένα μπροστά και δύο ανεξάρτητους πίσω, με συνολική απόδοση 1.200 ίππους.

Maserati
Πήγαινε στην αρχική σελίδα