Ταϊλάνδη: Πέθανε ο αρχηγός της ομάδας παιδιών που είχαν παγιδευτεί σε σπηλιά για 18 μέρες το 2018

Πέντε χρόνια μετά την συγκλονιστική ιστορία, που είχε καθηλώσει τον πλανήτη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 17 ετών.
Soe Zeya Tun via Reuters

Ενα από τα 12 αγόρια που διασώθηκαν από μια σπηλιά της Ταϊλάνδης, αφού είχαν παγιδευτεί για δύο εβδομάδες το 2018, πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντουανγκπέτς Προμτέπ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας που εγκλωβίστηκε σε σπηλιά κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

via Associated Press

Ο άτυχος έφηβος είχε εγγραφεί στο Brooke House College Football Academy στο Λέστερ στα τέλη του περασμένου έτους. Ηταν 12 ετών όταν μαζί με την ομάδα του, τους «Αγριόχοιρους» (Moo Pa in Thai), - και τον προπονητή τους, είχαν πάει για εξερεύνηση στο σύστημα σπηλαίων Tham Luang Nang Non τον Ιούνιο του 2018.

via Associated Press

Μια προσπάθεια διάσωσης στην οποία συμμετείχαν Ταϊλανδοί και ξένοι δύτες ξεκίνησε αφού η ομάδα παιδιών - ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών - παγιδεύτηκε από τα αυξανόμενα νερά μιας πλημμύρας.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές και ο 25χρονος προπονητής τους βρίσκονταν περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τη γη, μέσα στη σπηλιά.

Μετά από 18 ημέρες, η ομάδα σώθηκε σε μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν ειδικοί δύτες και Ταϊλανδοί βατραχάνθρωποι, σε μια ιστορία την οποία τότε όλη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και αργότερα μεταφέρθηκε σε βιβλία αλλά και στο Netflix.

(με πληροφορίες από Skynews)

Δημοφιλή