Τέλος πλέον το μακιγιάζ στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ειδικοί προτείνουν να αφήσουμε το νεσεσέρ μας στο σπίτι. Και εξηγούν γιατί.

Το μακιγιάζ αποτελεί μια καθημερινή αλλά αγαπημένη συνήθεια των γυναικών. Τι γίνεται, όμως, όταν έχουμε αργήσει και δεν προλαβαίνουμε να ετοιμαστούμε στο σπίτι;

Πολλές είναι οι φορές που οι γυναίκες, λόγω της πίεσης του χρόνου, αναγκάζονται να ετοιμαστούν καθ′ οδόν στη δουλειά ή σε κάποιο ραντεβού, γεγονός που έχει δέχεται συχνά πολλά σχόλια και κριτική.

Παρόλο που θαυμάζουμε όσες γυναίκες καταφέρνουν να βάλουν τέλεια τη βάση τους, το eyeliner και το κραγιόν τους στα μέσα μεταφοράς, την περίοδο αυτή με την εμφάνιση του κορονοϊού και τον φόβο που έχει εξαπλωθεί για πιθανή μόλυνση στα μέσα μεταφοράς, ειδικοί συμβουλεύουν απλά να αφήσουμε το νεσεσερ μας στο σπίτι.

Η δρ. Τζένα Μακιόχι, ανοσιολόγος με έδρα το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, δηλώνει στη HuffPost UK: «Η συνήθεια να βαφόσαστε μέσα στο τρένο δεν αποδεικνύεται και η καλύτερη αυτή τη περίοδο δεδομένου του πόσοι επιβάτες και πόσες φορές έχουν αγγίξει τα χερούλια, τα κάγκελα και τις κουπαστές στις σκάλες ή τις πόρτες καθώς εισέρχονται στο τρένο...»

Μεταξύ άλλων μέτρων προφύλαξης - περιορισμό των επαφών σε δημόσιους χώρους, τακτικό πλύσιμο των χεριών και χρήση αντισηπτικών - αυτός ο μικρός συμβιβασμός θα μπορέσει να μειώσει το ρίσκο να προσβληθούμε από τον κορονοϊό και να τον μεταδόσουμε σε άλλους.

Οπότε όταν έρχεται η ώρα για την πρωινή ρουτίνα σας, η δρ. Μακιόχι προτείνει να ξυπνάτε λίγο νωρίτερα, ώστε να ετοιμαστείτε και να κάνετε το μακιγιάζ σας στο σπίτι πριν φύγετε.

Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες εμφάνισης του ιού βασική οδηγία πρόληψης είναι η αποφυγή του αγγίγματος του προσώπου και κυρίως των ματιών και του στόματος. Αυτό ισχύει δίοτι είναι πιο εύκολο για τους ιούς και τα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα μας, να μας μολύνουν και να μας κάνουν φορέα του ιού με ρίσκο να τον μεταδόσουμε και σε άλλους. Όπως πρόσφατα είπε η Σάναμ Χαφέζ, ψυχολόγος στη Νέα Υόρκη, στην HuffPost US: «Προκαλεί, επίσης, ακμή, οπότε σταμτήστε τη συνήθεια αυτή στο όνομα της ομορφιάς».

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ξαφνικά να αλλάξετε την ρουτίνα του μακιγιάζ σας και να υιοθετήσετε μια πιο εκτενή. Βγείτε άβαφτες - όπως ίσως μερικές να κάνετε ήδη - ή αν προτιμάτε λίγη κάλυψη, ακολουθεί ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να βελτιώσετε την εικόνα σας.

Επιλέξτε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα για το πρόσωπο σας και αναμείξτε τη με ένα μεικάπ για πλήρη και καθαρή κάλυψη. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας, βάλτε τη μαύρη μάσκαρα σας, λίγο ρουζ στα μάγουλα και λιποζάν για την ενυδάτωση των χειλιών σας. Όταν τελειώσετε ξεπλύντε τα χέρια σας για ακόμα μια φορά (και ναι, ξέρετε τι πρέπει να τραγουδήσετε).

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

ΠΗΓΗ: HuffPost UK