To νούμερο ένα μυστικό που θα απογειώσει το διαδικτυακό μας φλερτ από το πρώτο κιόλας μήνυμα

Ώρα να σταματήσουμε να βάζουμε αυτογκόλ στο ψηφιακό φλερτ. Η λύση βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας.
Enes Evren via Getty Images

Με πιο γνωστή ανάμεσά τους το Tinder, σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες εφαρμογές γνωριμιών, προκειμένου να εξερευνήσουμε το ευρύτατο πεδίο των δυνητικών ρομαντικών συντρόφων μας.

Κι όμως, το να ανακαλύψουμε το ιδανικό μας ταίρι ανάμεσα σε δισεκατομμύρια χρήστες, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μερικές φορές, προσεγγίζουμε ένα άτομο από το οποίο καταλήγουμε να μην λαμβάνουμε καμία απάντηση, ενώ ακόμα κι αν λάβουμε, η φλόγα του φλερτ σβήνει προτού καλά-καλά ανάψει.

Αν επιθυμούμε να σημειώσουμε πρόοδο στο παιχνίδι των διαδικτυακών γνωριμιών, ακολουθούν μερικές πολύτιμες συμβουλές και κόλπα από τους ειδικούς, προκειμένου να ανοίξουμε μια συζήτηση με το άτομο που μας ενδιαφέρει, η οποία επιτέλους θα πάει ένα βήμα παραπέρα.

Πώς να ξεκινήσουμε τη συζήτηση σε μια εφαρμογή γνωριμιών

Όταν ξεκινάμε μια συζήτηση σε κάποια εφαρμογή γνωριμιών, συμφέρει να προσχεδιάζουμε τη στρατηγική μας με τη λογική ενός παγοθραυστικού πλοίου. Η Τζούλι Σπίρα, ειδικός στις διαδικτυακές γνωριμίες και ιδρύτρια του Cyber Dating Expert, μας προτρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις πληροφορίες που κοινοποιεί ένα άτομο στο προφίλ του και σχετίζονται με την προσωπικότητά του.

Τα διάφορα στοιχεία που συναντάμε στις πληροφορίες του προφίλ ενός ατόμου, μας δίνουν πάτημα έτσι ώστε να κάνουμε έξυπνες ερωτήσεις και να εγκαινιάσουμε μια ουσιαστική αλληλεπίδραση με έναν/μία υποψήφιο/α σύντροφο.

Συνήθως, στις εφαρμογές γνωριμιών, οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν έτοιμες κατηγορίες πληροφοριών και προτάσεις όπως «Το κλειδί της καρδιάς μου είναι...» ή «Οι αγαπημένες μου απολαύσεις αφορούν...». Ακόμη κι αν μας φαίνονται τυπικά και φιλτραρισμένα, αυτά τα στοιχεία μπορούν να μας βοηθήσουν να σπάσουμε τον πάγο. Με άλλα λόγια, μας ενθαρρύνουν να προσεγγίσουμε ένα άτομο, εκφράζοντας το σεβασμό μας στις διάφορες πτυχές, που και το ίδιο το άτομο θεωρεί αντιπροσωπευτικές του εαυτού του.

«Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των γυναικών είναι ότι οι άνδρες δεν διαβάζουν τις πληροφορίες του προφίλ τους. Και η μόνη στρατηγική προκειμένου να εντυπωσιάσεις μια γυναίκα είναι να εντρυφήσεις στο προφίλ της, να εκμεταλλευτείς τις πληροφορίες που σου δίνει στο έπακρον», επισημαίνει η Τζούλι Σπίρα.

Όταν αφιερώνουμε χρόνο, προκειμένου να διαβάσουμε διεξοδικά τα στοιχεία που παρατίθενται στο προφίλ ενός/μίας δυνητικού/ής συντρόφου, αυτό θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στους υπόλοιπους επιφανειακούς χρήστες. Θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε ερωτήσεις πέρα από το προφανές. Ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους δεν θα περιορίζονται στο «ναι» και το «όχι», καθιστώντας τη συζήτηση βαρετή και στείρα.

«Ένας τρόπος να εντυπωσιάσουμε, είναι να εστιάσουμε στις πληροφορίες που δεν είναι και τόσο προφανείς, σε αυτές που βρίσκονται στην τελευταία παράγραφο της περιγραφής του ατόμου, ή αποκαλύπτονται μέσα από τη σχολαστική παρατήρηση μιας φωτογραφίας», προτείνει η ειδικός.

Ακόμη, είναι σημαντικό το πρώτο μας μήνυμα να μην είναι πολύ σύντομο, μα ούτε και υπερβολικά φλύαρο

Ένα απλό «Γεια, τί κάνεις;», θα μας κάνει αυτόματα να φανούμε τεμπέληδες και άνευ φαντασίας. Ωστόσο, το πρώτο μας μήνυμα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης πάντοτε και μιας ερώτησης. Ας μην ξεχνάμε ότι στόχος μας είναι η απλή ανταλλαγή μηνυμάτων σταδιακά να εξελιχθεί σε μια ουσιαστική συζήτηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ένα ραντεβού.

Πηγή: usatoday