Τόσο καιρό μαγειρεύετε το ρύζι λάθος (και παίρνετε τσάμπα θερμίδες)

Τόσο καιρό μαγειρεύετε το ρύζι λάθος
KucherAV via Getty Images

Μια μέση ποσότητα μαγειρεμένου ρυζιού, έχει περίπου 240 θερμίδες.

Πως θα σας φαινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες στο μισό, μόνο αλλάζοντας τον τρόπο που το μαγειρεύετε;

Ο τρόπος είναι ο εξής: Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο νερό και μετά βάλτε το ρύζι να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε το βρασμένο ρύζι στο ψυγείο για 12 ώρες.

MilenaKatzer via Getty Images

Ειδικοί ανέλυσαν 38 διαφορετικά είδη ρυζιού από τη Σρι Λάνκα και διαπίστωσαν ότι εάν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, υπήρχε 10 φορές περισσότερο ανθεκτικό άμυλο από το κανονικό ρύζι. Το ανθεκτικό άμυλο λέγεται και υδατάνθρακας που αδυνατίζει.

Οι περισσότεροι αμυλούχοι υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη στο λεπτό έντερο και στη συνέχεια απορροφώνται από το αίμα. Αυτό χρησιμοποιείται είτε ως ενέργεια, είτε αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος. Όπως το ανθεκτικό άμυλο δεν ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Είναι ένα είδος υδατάνθρακα που παραλείπει τη «στάση» στο λεπτό έντερο και αποστέλλεται κατευθείαν στο παχύ έντερο. Η αργή πέψη του ανθεκτικού αμύλου βελτιώνει το μεταβολισμό, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενισχύει τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Πηγή: The Sun

Πήγαινε στην αρχική σελίδα