Τζόγαρε χιλιάδες ευρώ που μπήκαν κατά λάθος στον λογαριασμό του ως επίδομα κορονοϊού

Φυσικά, τα έχασε όλα. Μετά είπε: «Δεν θα το σκάσω. Θα πληρώσω για το έγκλημά μου». Και εξαφανίστηκε.
Hispanolistic via Getty Images

Ενας νεαρός, που έλαβε κατά λάθος εκατομμύρια γιέν Ιαπωνίας, έχει ήδη χάσει αυτά τα χρήματα μέσω διαδικτυακού τζόγου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο άνδρας, ηλικίας 24 ετών έλαβε 46,3 εκατομμύρια γιεν (περίπου 337.500 ευρώ) στον τραπεζικό του λογαριασμό - χρήματα από ένα ταμείο αρωγής για τον κορονοϊό που υποτίθεται ότι θα μοιραζόταν συνολικά σε 463 άτομα.

Αρχικά ο 24χρονος είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε.

Οι τοπικές αρχές τον αναζητούσαν για μέρες και τελικά τον συνέλαβαν σήμερα, Πέμπτη.

Τα 463 νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος επρόκειτο να λάβουν 100.000 γιεν (733 ευρώ) το καθένα ως μέρος ενός κυβερνητικού προγράμματος για την ανακούφιση της οικονομικής πίεσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ομως, στις 8 Απριλίου, όλη η χρηματοδότηση - 46,3 εκατομμύρια γιεν - κατατέθηκε κατά λάθος στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω άνδρα.

Εκτοτε, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι απέσυρε από τον λογαριασμό του 600.000 γιεν (4.400 ευρώ) κάθε μέρα για περίπου δύο εβδομάδες.

Όταν τελικά οι αρχές επικοινώνησαν μαζί του, είπε ότι δεν είχε πλέον τα χρήματα.

«Εχω ήδη μεταφέρει τα χρήματα. Δεν μπορούν να επιστραφούν», φέρεται να είπε. «Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα. Δεν θα το σκάσω. Θα πληρώσω για το έγκλημά μου», πρόσθεσε.

Ωστόσο, εξαφανίστηκε και χρειάστηκαν εβδομάδες για τον εντοπισμό του.

Μιλώντας σε ΜΜΕ την Τρίτη, ο δικηγόρος του άνδρα είπε ότι ο εντολέας του συνεργαζόταν με τις αρχές και συμφώνησε να καταθέσει στην αστυνομία. Αλλά από τότε που υποβλήθηκε η αγωγή εναντίον του στις 12 Μαΐου, οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ο άνδρας είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για να στοιχηματίσει όλα τα χρήματα σε διαδικτυακά καζίνο, εξήγησε ο δικηγόρος του.

«Δεν έχω χρήματα αυτή τη στιγμή και δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο με αξία. Είναι πραγματικά δύσκολο να τα επιστρέψω», είπε μέσω του δικηγόρου του.

Η δημοτική αρχή μηνύει τον άνδρα διεκδικώντας αποζημίωση 51 εκατομμύρια γιεν (374.150 ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων.

(με πληροφορίες από BBC)