Γυναίκα έχασε 760.000 ευρώ αποζημίωση λόγω ρίψης χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μετά το τροχαίο, να σημειωθεί, είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της και έπαιρνε επιδόματα.
picture alliance via Getty Images

Δικαστήριο στην Ιρλανδία απέρριψε την αγωγή γυναίκας, που ζητούσε 650.000 λίρες ως αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη κατά τη διάρκεια αυτοκινητιστικού ατυχήματος, όταν το φερόμενο ως θύμα αποτυπώθηκε κερδίζει σε διαγωνισμό ρίψης χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Ο λόγος για την Kamila Grabska, 36 ετών, η οποία μήνυσε ασφαλιστική εταιρεία αναφέροντας πως υπέστη τραυματισμούς στην πλάτη που δεν της επιτρέπουν να εργαστεί για μία περίοδο πέντε ετών, ούτε να παίξει με τα παιδιά της.

Ωστόσο ο ισχυρισμός της γυναίκας απορρίφθηκε από δικαστή του δικαστηρίου στο Limerick, αφού ήρθε στο φως μια φωτογραφία που δείχνει την Grabska να πετάει ένα έλατο 5 μέτρων σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2018.

Η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί και σε τοπική εφημερίδα και παρότι η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι εξακολουθεί να υποφέρει από πόνους, η δικαστής δεν πίστεψε τα λεγόμενά της. Μετά το τροχαίο, να σημειωθεί, είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της και έπαιρνε επιδόματα.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το πετάει η ίδια με πολύ ευκίνητα» είπε η δικαστής, σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Independent και όπως αναφέρει ο Guardian.

Συμπλήρωσε, δε, πως είναι υποχρεωμένη να απορρίψει τους ισχυρισμούς της ως υπερβολικούς.

Μέρες πριν από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, η 36χρονη είχε μιλήσει με γιατρούς, λέγοντας πως δεν μπορεί να σηκώσει ούτε σακούλα καθώς υποφέρει από έντονους πόνους.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και ένα βίντεο της Grabska σε ένα πάρκο, να εκπαιδεύει τον σκύλο της για περισσότερη από μία ώρα, ενώ η ίδια ισχυριζόταν ότι σηκώνεται μετά βίας από το κρεβάτι της και αυτό για σύντομα διαστήματα.

Αρνήθηκε ότι προσποιήθηκε τα τραύματά της και είπε στο δικαστήριο ότι «προσπαθούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή» και ότι εξακολουθούσε να πονάει παρά το γεγονός ότι φαινόταν χαρούμενη στη φωτογραφία.

Δημοφιλή