ΤΟ BLOG
20/10/2018 12:56 EEST | Updated 20/10/2018 12:56 EEST

Για μια κομψή σιλουέτα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές

Nicole Onslow via Getty Images

Αν θέλεις να διατηρείς μια κομψή σιλουέτα τότε πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε στερήσεις και υπερβολές.

Ναι στα φρέσκα λαχανικά Οι αδύνατες και υγιείς γυναίκες καθημερινά καταναλώνουν σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο και άλλες πράσινες τροφές. Επίσης φτιάχνουν τις σαλάτες τους την ώρα του φαγητού και δεν αγοράζουν ποτέ έτοιμες.

Πρωτεΐνη Την βρίσκεις σε τροφές όπως το κοτόπουλο (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), ο σολομός, οι φακές, τα φασόλια. Αποφεύγεις όμως να τρως συχνά κόκκινο κρέας.

pinterest.com

Όχι στη ζάχαρη Δεν είναι τυχαίο που οι κομψές γυναίκες την έχουν αφαιρέσει εντελώς από τη διατροφή τους. Αντίθετα, δίνουν γλυκιά γεύση στον καφέ ή το γλυκό με οργανικό μέλι, ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου.

Ενδίδεις σε πειρασμούς Ακολούθα τον κανόνα 80/20, δηλαδή 80% υγιεινή διατροφή και 20% ό,τι θέλεις. Έτσι διατηρείς την ισορροπία σου υποκύπτοντας σε πίτσα, μαύρη σοκολάτα, κρασί και άλλες λιχουδιές.

Αγάπα το σώμα σου Η υγιεινή διατροφή είναι πάνω απ’όλα στάση ζωής. Γι’ αυτό μην πιέζεις ποτέ τον εαυτό σου, απόλαυσε το φαγητό διατηρώντας έτσι και μια ψυχική ισορροπία.