Γιατί οι γυναίκες είναι πιο «ευέλικτες» σεξουαλικά από τους άντρες

Η εξήγηση μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
tommy via Getty Images

Στη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Το 2020, το 3,2% των κατοίκων στη Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίστηκαν ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την αμφιφυλοφιλία, μεταξύ ανδρών και γυναικών αναδείχθηκε μια ουσιαστική διαφορά: οι γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να αυτοπροσδιοριστούν ως αμφιφυλόφιλες (bisexual).

Μάλιστα, μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοπροσδιοριστούν ως bisexual. Αυτό μαρτυρά ότι η σεξουαλικότητα των γυναικών μπορεί να είναι πιο ευέλικτη και προσαρμοστική σε σχέση με τη σεξουαλικότητα των ανδρών.

Η αμφιφυλοφιλική τάση και διέγερση των γυναικών

Η σεξουαλική διέγερση στους άνδρες, μετριέται με αλλαγές στην περιφέρεια του πέους. Στις γυναίκες, γίνεται αντιληπτή από τις μεταβολές στη ροή του αίματος στον κόλπο. Έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν αμφιφυλοφιλικό μοτίβο στη σεξουαλική τους διέγερση σε σύγκριση με τους άνδρες, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η μελέτη επισημαίνει ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να βιώσουν σεξουαλική διέγερση απέναντι σε ένα και μοναδικό φύλο, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να διεγερθούν σεξουαλικά παρακολουθώντας αισθησιακά βίντεο ανδρών αλλά και γυναικών. Αυτό συμβαίνει παρόλο που όλες οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη δήλωσαν ότι έλκονταν μόνο από άνδρες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μια ακόμη θεωρία που βρίσκεται υπό διερεύνηση, εξετάζει την ενσυναίσθηση ως μια πιθανή εξήγηση για την αμφιφυλοφιλική διέγερση των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο ενσυναίσθητες από τους άνδρες, ειδικά προς τις άλλες γυναίκες.

Οι γυναίκες είναι επίσης πιο ικανές να συγχρονίσουν τα δικά τους συναισθήματα με τα συναισθήματα κάποιου άλλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο ικανές να κατανοήσουν και να αισθανθούν τί μπορεί να αισθάνεται κάποιος άλλος. Και όσον αφορά τα σεξουαλικά συναισθήματα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αν μια γυναίκα παρακολουθούσε ένα σεξουαλικό βίντεο μιας άλλης γυναίκας που διεγείρεται, ίσως διεγερθεί λόγω της ενσυναίσθησής της.

Πηγή: theconversation

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση