Για ερωτευμένους και όχι μόνο.
.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Κρέμα βανίλιας και σοκολάτας με φρούτα, ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα. Γλυκό πανεύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό! Σε βγάζει από τη «δύσκολη» και δίνεις την εντύπωση του πιο τέλειου ζαχαροπλάστη!

Εξαιρετική ιδέα για επιδόρπιο σε επίσημο γεύμα ή σε ρομαντικό δείπνο.

Παρασκευάζεται πανεύκολα και στήνεται στο λεπτό αν έχεις έτοιμες τις κρέμες σε κορνέ στο ψυγείο.

Υλικά: Κρέμα βανίλιας, κρέμα σοκολάτας, μαρμελάδα φράουλας, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπισκότα αμυγδάλου και φρέσκιες φράουλες.

Θα σου πω τις συνταγές για τις κρέμες και τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποίησα στο γλυκό της φωτογραφίας για να πάρεις μια κεντρική ιδέα. Όμως εσύ, βάλε φρούτα και μαρμελάδα στις γεύσεις που προτιμάς και κάνε υπέροχους μοναδικούς συνδυασμούς.

Παίξε με τις στρώσεις των υλικών και δημιούργησε το δικό σου γλυκό αριστούργημα!

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Θα σου πω και ένα μυστικό…. Αυτό το γλυκό το έστησα στα γρήγορα με ότι είχα στο σπίτι μια μέρα που έφτιαξα κοκάκια και μου περίσσεψε λίγη κρέμα. Είχα αγοραστά μπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς, μερικές φράουλες στο ψυγείο, μαρμελάδα που είχα φτιάξει με τις φράουλες και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!!

Εκτέλεση: Σε ένα ποτήρι της επιλογή μας βάζουμε στον πάτο μια στρώση κρέμα βανίλιας αποπάνω λίγη μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τρίμμα από μπισκότο αμυγδάλου. Καλύπτουμε με λίγη κρέμα βανίλιας και τοποθετούμε περιμετρικά στο ποτήρι λεπτοκομμένες φέτες φράουλας. Γεμίζουμε με κρέμα μέχρι πάνω από τις φράουλες. Τελειώνουμε ξεχειλίζοντας το ποτήρι με κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες, ξηρούς καρπούς και κομματάκια μπισκότου.

.
Maria Kalogeropoulou
.

Συνταγή για την κρέμα με άρωμα βανίλιας

Υλικά

70 γρ κορν φλάουρ

600 γρ. γάλα

130 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών

130 γρ. ζάχαρη άχνη

μισή πρέζα αλάτι

4 κρόκους αβγών

1 βανιλέτο ή 3 κάψουλες άρωμα βανίλιας

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορν φλουρ, τη βανίλια, το αλάτι και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα το οποίο τα έχουμε ζεστάνει (να είναι χλιαρό, όχι καυτό) και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε εστία χαμηλής έντασης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, ξύνοντας τον πάτο ώστε να μην μας κολλήσει η κρέμα. Όταν το μείγμα βαρύνει – πήξει, το αφαιρούμε από την εστία. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή, όχι απευθείας από το ψυγείο). Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει η κρέμα μας λεία και λαχταριστή. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Έτσι η κρέμα δεν θα πιάσει πέτσα. Βάζουμε την κρέμα στην συντήρηση για να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά την ανακατεύουμε να γίνει πάλι λεία και απαλή και την μεταφέρουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για το στήσιμο του γλυκού.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Συνταγή για την κρέμα σοκολάτας

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα κλασική (πάνω από 43 % κακάο)

100 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου). Ανακατεύουμε καλά να γίνει η σοκολάτα λεία και γυαλιστερή.

Συνταγή για υπέροχη σπιτική μαρμελάδα φράουλα θα βρείτε εδώ.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Καλή σας απόλαυση!

Αναδημοσίευση από magiacook.gr