Απολαμβάνουμε μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα για το πιάτο ημέρας

Θα προσθέσουμε καρότα και πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ, ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, κάππαρη, μουστάρδα, μαϊντανό και άνηθο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 10′

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά πένες ή άλλο μέτριου μεγέθους

Advertisement

2 καρότα, βρασμένα, σε μικρά καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ

2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

Advertisement

4-5 αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα 

μαϊντανό, τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια ,ψιλοκομμένα

Advertisement

 2-3 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες τόνο, σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο και κομματιασμένο

 2 κ.σ. μουστάρδα

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τις στραγγίζουμε μέσα σε μεγάλο σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, για να κρυώσουν. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.

Advertisement

Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον τόνο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή τη φυλάμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να τη σερβίρουμε κρύα.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #207» σε συνταγή Βασίλη Καλλίδη.