Τα 10 blockbuster που περιμένουμε το καλοκαίρι που έρχεται

Τα 10 blockbuster που περιμένουμε το καλοκαίρι που έρχεται

Οι καιροί είναι δύσκολοι αν είσαι μια ταινία που δεν είναι μέρος ενός αλλοπρόσαλλου franchise. Μέσα στους επόμενους μήνες οι κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως θα γεμίσουν με περίπου δυο ντουζίνες reboots, sequels, μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη και, φυσικά, ταινίες βασισμένες σε διάσημα κόμικ. Όλα ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, ένα μήνα περίπου πριν από την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, με το «Captain America: Civil War».

Σύντομα θα μάθουμε αν η εν λόγω ταινία καταφέρει να δημιουργήσει τον πανικό που είχε προκαλέσει στα box office το «Jurrasic World» -που μάλλον θα τα καταφέρει. Τα 10 πιθανά blockbuster που παρουσιάζουμε παρακάτω μόλις που αρχίζουν να ξύνουν την επιφάνεια αυτού που θα ακολουθήσει. Μην ξεχνάτε πως έχουμε ακόμα στον ορίζοντα μια νέα ταινία «X-Men», το «Alice in Wonderland», το «Teenage Mutant Ninja Turtles», το «Ice Age» και το «Star Trek», για να μην αναφέρουμε την ταινία των «Angry Birds», το «Warcraft» και το «The Legend of Tarzan». Προς το παρόν, ωστόσο, βγάλτε τις ατζέντες σας και αρχίστε να σημειώνετε.

Captain America: Civil War (παίζει από τις 5/5)

Σενάριο: Christopher Markus και Stephen McFeely

Σκηνοθεσία: Anthony Russo και Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Anthony Mackie, Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Sebastian Stan και Don Cheadle

Τι να περιμένουμε: Η Marvel άνοιξε την καλοκαιρινή σεζόν του 2015 με το «Avengers: Age of Ultron», το οποίο δεν κατάφερε να φτάσει την επιτυχία του πρώτου Avengers, συγκεντρώνοντας περίπου $150εκ. Η σειρά «Captain America», ωστόσο, έχει έναν χαμηλότερο πήχη να υπερπηδήσει. Μέχρι στιγμής οι κριτικές αποθεώνουν την ταινία, η οποία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσους πολλούς υπέρ ήρωες στην ίδια οθόνη που δεν θα μπορείτε, κυριολεκτικά, να τους μετρήσετε στα δάχτυλα. Ένα ρήγμα ανάμεσα στον Iron Man και τον Captain America χωρίζει τους Avengers σε δύο στρατόπεδα, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους.

The Conjuring 2 (9/6)

Σενάριο: Chad Hayes, Carey Hayes, David Leslie, Johnson και James Wan

Σκηνοθεσία: James Wan

Πρωταγωνιστούν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O' Connor και David Thewlis

Τι να περιμένουμε: Ακόμη κι αν τα «The Witch», «It Follows» και «The Babadook» ικανοποίησαν αρκετά την πείνα μας για ποιοτικά θρίλερ, παραμένει σπάνιο να βρεις mainstream ταινίες τρόμου που έχουν να προσφέρουν κάτι φρέσκο. Το «The Conjuring» είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει τελευταία σε αυτή τη θεματική. Το -αρκετά πιο ακριβό- sequel του, στέλνει τους δύο ερευνητές σε ένα δημόσιο συγκρότημα κατοικιών στην Αγγλία για να εξερευνήσουν μια ύποπτη υπερφυσική δραστηριότητα.

Now You See Me 2 (9/6)

Σενάριο: Ed Solomon

Σκηνοθεσία: Jon M. Chu

Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan και Morgan Freeman

Τι να περιμένουμε: Οι κριτικοί δεν εντόπισαν ιδιαίτερη μαγεία στο «Now You See Me» του 2013 αλλά η ταινία κατάφερε, παρόλα αυτά, να τα πάει εξαιρετικά στο box office. Το sequel πιάνει την ιστορία ένα χρόνο μετά, με τους Τέσσερις Καβαλάρηδες να κρύβονται από τις αρχές και τον Daniel Radcliffe να παίζει έναν αρκετά κόντρα ρόλο: αυτόν ενός τύπου που δεν έχει ιδέα από μαγεία.

Finding Dory (1/9)

Σενάριο και σκηνοθεσία: Andrew Stanton και Angus MacLane

Πρωταγωνιστούν: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Hayden Rolence, Diane Keaton, Eugene Levy, Ty Burrell και Idris Elba

Τι να περιμένουμε: Μετά το «Zoolander» και το «My Big Fat Greek Wedding», το «Finding Dory» είναι η τρίτη ταινία φέτος που έρχεται ως sequel μετά από πάνω από μια δεκαετία από το πρώτο φιλμ. Θέλουμε να πιστεύουμε, ωστόσο, πως η νέα ταινία της Pixar θα είναι πολύ πιο έξυπνη και απολαυστική από τις άλλες δύο. Η ιστορία της «Dory» ξεκινά έξι μήνες μετά από όσα έγιναν στο «Finding Nemo» του 2003, με την αξιολάτρευτη Dory που πάσχει από αμνησία να ψάχνει την οικογένειά της.

Independence Day: Resurgence (23/6)

Σενάριο: Carter Blanchard

Σκηνοθεσία: Roland Emmerich

Πρωταγωνιστούν: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Vivica A. Fox, Judd Hirsch, Sela Ward και Maika Monroe

Τι να περιμένουμε: Συνεχίζοντας την εμμονή αυτής της χρονιάς με τα καθυστερημένα sequel, η Fox αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τους εξωγήινους εισβολείς της «Independence Day» του 1996. Ο Will Smith βρίσκεται εκτός πλάνου αλλά το μεγαλύτερο μέρους του original καστ επιστρέφει δυναμικά για να αντιμετωπίσει την νέα απειλή -που, φυσικά, χτυπά πάλι την Αμερική στην εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η ταινία δεν θα ανοίξει στις αμερικάνικες αίθουσες την ίδια ημέρα με τον τίτλο της, αλλά το σίγουρο είναι πως οι Αμερικάνοι θα τρέξουν να τη δουν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

The BFG (30/6)

Σενάριο: Melissa Mathison

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Rebecca Hall, Bill Hader και Jemaine Clement

Τι να περιμένουμε: Η κινηματογραφική μεταφορά του πολυαγαπημένου βιβλίου του Roald Dahl «The BFG» (The Big Friendly Giant) βρίσκεται στα σκαριά από το 1991, όταν και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρισκόταν το όνομα του Robin Williams. Πολλά φεγγάρια μετά, ο οσκαρικός πλέον Mark Rylance αναλαμβάνει τον ρόλο στο νέο παραμύθι του Steven Spielberg και περιμένουμε μια τουλάχιστον υπέροχη ερμηνεία. Βοηθά φυσικά και το γεγονός πως το σενάριο έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ για τη δουλειά της στον «E.T.», Melissa Mathison.

Ghostbusters

(δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα)

Σενάριο: Katie Dippold και Paul Feig

Σκηνοθεσία: Paul Feig

Πρωταγωνιστούν: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones, Kate McKinnon, Chris Hemsworth, Andy Garcia και Elizabeth Perkins

Τι να περιμένουμε: Αν υπάρχει έστω και ελάχιστη δικαιοσύνη σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, αυτό το reboot των θρυλικών «Ghostbusters» θα πρέπει να γίνει το απόλυτο γεγονός του καλοκαιριού. Υπήρξαν, φυσικά, οι κλασικοί εξαγριωμένοι άντρες που εναντιώθηκαν δημοσίως στην ιδέα ενός γυναικείου καστ, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι τρομερές κυρίες που βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κλείσουν όλα τα στόματα μια και καλή μόλις η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες. Δείτε, απλά, τα διαπιστευτήρια της ταινίας: ο Paul Feig ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Melissa McCarthy και την Kristen Wiig μετά την σαρωτική επιτυχία του «Bridesmaids», ο Chris Hemsworth αναλαμβάνει το ρόλο της γραμματέα Annie Potts και η Leslie Jones έχει την ευκαιρία να φωνάζει στον κόσμο με το δικό της, μοναδικό τρόπο.

Jason Bourne (1/9)

Σενάριο: Paul Greengrass και Christopher Rouse

Σκηνοθεσία: Paul Greengrass

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones και Riz Ahmed

Τι να περιμένουμε: Ο Matt Damon προσπέρασε το «The Borne Legacy» του 2012 αλλά επέστρεψε για την πέμπτη ταινία του κατασκοπευτικού franchise που είναι βασισμένο στα βιβλία του Robert Ludlum. Ο Damon και ο σκηνοθέτης Paul Greengrass έχουν κρατήσει σιγή ιχθύος σχετικά με τη βασική ιστορία του σεναρίου, ξέρουμε όμως πως ο Bourne κρύβεται εδώ και καιρό «στις σκιές της Ευρώπης». Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον «κακό» Vincent Cassel ενώ, παράλληλα, η φετινή νικήτρια του Β' Γυναικείου στα Όσκαρ, Alicia Vikander συνεχίζει να κατακτά το Hollywood με ρόλους που πάνε κόντρα στα γυναικεία πρότυπα του Hollywood.

Suicide Squad (25/8)

Σενάριο και σκηνοθεσία: David Ayer

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Viola Davis, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Adewale Akinnuoye-Agbaje και Cara Delevingne

Τι να περιμένουμε: Ήδη ξέρουμε πως ο Jared Leto ακολούθησε κατά γράμμα τη Μέθοδο για να μπει για τα καλά στο πετσί του Joker, ενός κακού τόσο δαιμονικού που η κορυφαία μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης αναγκάστηκε να στρατολογήσει μια ομάδα που αποτελείται από εξίσου δαιμονικούς «κακούς», ώστε να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Για να καταλάβετε, ήδη έχει ξεκινήσει να γυρίζεται το sequel.

Sausage Party

(δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα)

Σενάριο: Evan Goldberg, Kyle Hunter, Seth Rogen και Ariel Shaffir

Σκηνοθεσία: Greg Tiernan και Conrad Vernon

Πρωταγωνιστούν: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, Paul Rudd, Danny McBride, Craig Robinson, James Franco και Salma Hayek

Τι να περιμένουμε: Μην πάρετε τα παιδιά σας σε αυτή την ταινία κινουμένων σχεδίων. Παρουσιάζει έναν κόσμο όπου το φαγητό μας μιλάει, αλλά οι συζητήσεις τους δεν είναι τόσο φιλικές προς το κοινό όσο αυτές της Pixar. Πρόκειται για μια εντελώς άσεμνη κωμωδία όπου διάφορα ανθρωπόμορφα τρόφιμα είναι ενθουσιασμένα με την προοπτική πως θα αγοραστούν από αξιαγάπητους πελάτες στο σούπερ μάρκετ, μέχρι που συνειδητοποιούν πως η μοίρα τους είναι να φαγωθούν. Σύμφωνα με την ανταπόκριση που είχαμε από το SXSW, στο οποίο και προβλήθηκε μια ημιτελής εκδοχή της ταινίας, κοινό και κριτικοί τη λάτρεψαν.

Δημοφιλή