Αυτόματο αποκλεισμό σε όσους εισβάλλουν στο γήπεδο θα επιβάλλουν οι αγγλικές αρχές

Δραστικά μέτρα για την πάταξη της γηπεδικής βίας.
Open Image Modal
via Associated Press

Αποφασισμένες να πατάξουν το φαινόμενο των οπαδών των ομάδων που εισβάλλουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν φαίνεται ότι είναι οι αρμόδιες αρχές στην Αγγλία.

Η εικόνα των οπαδών που εισέβαλλαν για να πανηγυρίσουν την προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά συχνή και οι αρμόδιες αρχές δείχνουν αποφασισμένες να μην δεχτούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Όπως έγινε γνωστό οι FA, EFL και Premier League θα επιβάλλουν νέα μέτρα για την πάταξη της βίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο αυτόματος αποκλεισμός για όσους εισβάλλουν στα γήπεδα.

Επίσης θα υπάρξουν επιπλέον ποινές για όσους εντοπίζονται να μεταφέρουν καπνογόνα και θα αυξηθούν οι έλεγχοι στις θύρες των γηπέδων.

Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν και εκπαιδευμένοι σκύλοι για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, ενώ θα αφαιρούνται όσα βίντεο ανεβαίνουν στα social media και απεικονίζουν παράνομες οπαδικές συμπεριφορές.

Ένα ακόμα μέτρο που σκέφτονται είναι ο αποκλεισμός για γονείς από τα γήπεδα, για παιδιά των οποίων παρανομούν.

Να θυμίσουμε ότι σε οπαδό της Νότινγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε αποκλεισμός δέκα ετών από τα γήπεδα γιατί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έριξε κουτουλιά σε ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ.